Politika

BEČIĆ: Nije bilo razgovora o koaliciji sa Lekićem i Rakčevićem

Lider Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić, kazao je u kratkoj izjavi za Pobjedu da nije bilo poziva niti razgovora o stvaranju saveza ili potencijalne koalicije sa Demosom Miodraga Lekića i Građanskim pokretom Ujedinjena reformska akcija Žarka Rakčevića. Bečić je dodao da su jedini kontakti sa te dvije stranke bili tokom prošlonedjeljnog sastanka sa zvaničnikom američke administracije.
BEČIĆ: Nije bilo razgovora o koaliciji sa Lekićem i Rakčevićem
Portal AnalitikaIzvor

- Nije bilo bilo kakvog razgovora ili kontakta sa te dvije stranke. Jedini kontakt sa njima je bio tokom prošlonedjeljnog zajedničkog susreta sa pomoćnikom američkog državnog sekretara Hojt Brajanom Jiem - rekao je Bečić za Pobjedu, upitan da prokomentariše informacije o razgovorima te tri stranke za zajedničko djelovanje ili formiranje koalicije.

Nakon sastanka sa Jiem Demos, URA i Demokrate su izdale zajedničko saopštenje u kojem je navedena opredijeljenost političkih subjekata da se bore za konstituisanje Crne Gore kao pravne, dekriminalizovane, ekonomski stabilne i međunarodno respektovane države. U saopštenju nije spomenuta mogućnost organizovanja protesta za koje se zalaže Demokratski front. Bečić je nedavno u intervjuu Pobjedi kazao da će njegova stranka na narednim parlamentarnim izborima nastupiti samostalno navodeći da je u pitanju najpošteniji odnos prema građanima. Bečićev izbor samostalnog nastupa kritikovao je šef poslaničkog kluba SNP-a Aleksandar Damjanović, koji je kazao da je preuranjen i da suštinski odgovara DPS-u.

Portal Analitika