Vaterpolo

Vaterpolisti na desetodnevnim pripremama u Kanadi

Naši vaterpolisti su 26. maja u Budvi počeli pripreme za Svjetsko prvenstvo, do juče su trenirali u prijestonici crnogorskog turizma, ali je konačno došlo vrijeme za promjenu sredine.
Vaterpolisti na desetodnevnim pripremama u Kanadi
Portal AnalitikaIzvor

,,Ajkule“ danas putuju za Kanadu, gdje će boraviti do 21. juna.

- Imaćemo deset dana bazičnih priprema. Maksimalno ćemo se posvetiti podizanju psihofizičke forme, a odradićemo i nekoliko treninga sa reprezentacijom Kanade - rekao je selektor Ranko Perović.

Stručnjak iz Kotora pozitivno ocjenjuje dosadašnji tok priprema.

- Postepeno smo se kompletirali, održavali te uvodne treninge kako bismo narednim obavezama mogli da priđemo maksimalno ozbiljno. Imali smo problema sa zdravtsvenim biltenom, ali mogu reći da smo zadovoljavajuće odradili taj prvi dio - dodao je Perović.

Među putnicima za Toronto naći će se i igrači koji su učestvovali na fajnal-siksu Lige šampiona - Uroš Čučković, Dejan Lazović i Aleksandar Ivović. Dakle, ,,crveni“ su konačno kompletni, a za razliku od prethodnih godina ovog ljeta nemaju obaveze u Svjetskoj ligi, pa su cijele pripreme fokusirane na samo jedno takmičenje.

- Ovaj mjesec je u znaku priprema u Kanadi, potom nas čekaju sparinzi sa Grcima i Hrvatima, pa turnir u Srbiji. To bi bilo to pred odlazak na Svjetsko prvenstvo u Kazanj - istako je Perović.

Juniorska reprezentacija će u sklopu Evropskih igara u Bakuu odigrati Evropsko prvenstvo, a i iz nje će se ,,crpiti“ resursi za A selekciju.

- Priključiće nam se Aleksa Ukropina. On je siguran. Ako nešto krene naopako, možda se priključi još neko - prokomentarisao je Čapro.

Situacija sa kapitenom Nikolom Janovićem za ovo ljeto još nije dobila epilog, ali se lako može nagovijestiti kakav će biti.

- Najvjerovatnije neće igrati, mada još nije presjekao. Čekamo definitivnu odluku - objasnio je selektor Ranko Perović.

(ARENA, Pobjeda)

Portal Analitika