Politika

Branko Lukovac predsjednik Savjeta URA

Nekadašnji koordinator Pokreta za nezavisnost i ministar vanjskih poslova Crne Gore Branko Lukovac, izabran je danas za predsjednika Savjeta Građanskog pokreta Ujedinjena reformska akcija (URA), na konstitutivnoj sjednici tog organa.
Branko Lukovac predsjednik Savjeta URA
Portal AnalitikaIzvor

Kako se ističe u saopštenju dostavljenom Portalu Analitika, Savjet URE čine istaknuti intelektualci i dokazani stručnjaci u svojim oblastima, čija je uloga da doprinese da URA ostvari cilj zbog kojeg je osnovana - sveobuhvatne političke promjene u Crnoj Gori kao uslov za prevazilaženje ekonomsko-socijalne krize i sveukupan razvoj naše zemlje. Savjetu URE juče su se pridružili dr Vanja Brailo, prof. dr Danilo Đurović i ekonomista Danilo Lakić.

- U Savjetu URE su već profesor na Ekonomskom fakultetu u Beogradu i nekadašnji dekan tog fakulteta u dva mandata Marko Backović, režiser Branko Baletić, profesor na Filozofskom fakultetu UCG Milorad Simunović, profesorica na Pravnom fakultetu Maja Kostić-Mandić, profesor na PMF-u Miodrag Perović, akademski slikar Aldemar Ibrahimović, advokat Velija Murić, general avijacije u penziji Blagoje Grahovac, publicista Ranko Vuković, istoričar Vaselj Camaj, šahovski velemajstor Nebojša Nikčević, građevinski inženjer Šefik Nišić, ekonomista Slobodan Radulović i arhitekta Slobodan Bobo Mitrović - podsjeća se u saopštenju pokreta URA.

Portal Analitika