Politika

GEGAJ: DPS se bavi isključivom sobom i uvažava slobodu svake partije i pojedinca

Apsolutna je neistina da se DPS miješala u odvijanje kongresa bilo koje stranke, pa ni SDP, kazao je poslanik Demokratske partije socijalista u Skupštini Crne Gore Nikola Gegaj.
GEGAJ: DPS se bavi isključivom sobom i uvažava slobodu svake partije i pojedinca
Portal AnalitikaIzvor

Reagujući na današnju izjavu člana predsjedništva i poslanika SDP-a Džavida Šabovića za Portal Analitika da su "aktivisti DPS-a pritiskali delegate SDP-a pred Kongres", Gegaj je istakao kako se "DPS se bavi isključivo sobom i duboko uvažava nezavisnost i slobodu svakog pojedinca i partije".

- Njihova je stvar na koji će način organizovati svoj rad, obezbijediti partiji ugled, usmjeriti ponašanje svojih funkcionera i zavrijediti podršku građana. Šaboviću najiskrenije preporučujemo da se pozabavi stanjem u sopstvenoj partiji, da ne bi stalno iznova morao da optužuje druge za probleme u redovima SDP-a. Kao odgovoran građanin i predstavnik najvišeg državnog doma, Šabović je u obavezi da sve sumnjive radnje prijavi nadležnim organima i institucijama. U suprotnom, treba da bude spreman da snosi odgovornost za izgovoreno - zaključio je Gegaj.

Podsjećamo, Šabović je kazao kako su, uoči nedavno održanog Kongresa Socijaldemokratske partije, članovi te stranke bili su izloženi raznim pritiscima od strane aktivista Demokratske partije socijalista, "koji su delegatima i članovima njihovih porodica davali razna obećanja, nudeći im poslove i ostale benefite iz kuhinje DPS-a".

Portal Analitika