Politika

SDP: Spinovanje medija neće uticati na budućnost partije

Kongres Socijaldemokratske partije (SDP) je završen, a pojedini medijski spinovi neće uticati na odluke u toj partiji, saopšteno je Portalu Analitika iz SDP-a.
SDP: Spinovanje medija neće uticati na budućnost partije
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Iz te stranke su kazali da je javnost tokom unutarapartijskih izbora u SDP-u bila svjedok brutalnih zloupotreba jednog dijela medija sa jasnim ciljem destabilizacije i rušenja SDP-a.

“Sve je to potvrdilo naše više puta izrečene stavove o kontaminiranosti medijske scene u Crnoj Gori  koji problem je nažalost postao poseban predmet pažnje naših evropskih partnera u redovnim izvještajima Evropske komisije i drugih institucija EU”, naveli su iz SDP-a.

Prema njihovim riječima, nivo neistina, podmetanja, satanizacije SDP-a, posebno njenog predsjednika, u protekla tri mjeseca prevazišao je po brutalnosti čak i period ratnog novinarstva iz vremena poznatog kao „rat za mir“.

“Glavni akteri ovih „modernih“ medijskih nepočinstava prema SDP-u su, kao i tih ratnih devedesetih godina, bili uvezene medijske strukture i medijski specijalci iz susjedne države. Domaća medijska operativa je  bila, opet kao nekada, saizvršilac u nečasnim radnjama prikazivanja čelnih ljudi SDP i nezavisne politike partije destruktivnim i protivnim državnim interesima.  Najočigledniji primjer bestidnosti medijske kampanje je bio trenutak kada je jedan strani medij, koji je inače stajao na čelu ove “Gebelsovske” propagandne koalicije, objavio lažan rezultat sa Kongresa i proglasio pobjedu poraženog kandidata. Cilj je bio stvoriti pometnju, a politički interes više nego jasan - srušiti SDP rušenjem njene nezavisne politike. U ovom periodu svjedoci smo bili ne samo medijskog već i uličnog čerečenja članova SDP samo zbog njihove privrženosti politici nezavisnosti partije”.

U SDP-u tvrde da sve medijske brutalnosti nijesu imale efekta.

“Samo su pokazale da je SDP nesalomiv i da su uzaludne beogradske igranke medijskih najamnika kojima bi najbolje bilo da nakon kongresnog fijaska traže novu destinaciju za profesionalno uhljebljenje. Nakon Kongresa, SDP će kao što je uvijek do sada radio naći načina da kroz demokratsku proceduru artikuliše potrebe nove faze u političkom razvoju partije. Zato bi neko trebao da saopšti medijskim specijalcima da je Kongres završen i da medijski spinovi bilo koga sa strane nemaju uticaja na postkongresne odluke. SDP je svjestan da nakon mnogih žrtava koje je dao na oltar nezavisne Crne Gore došlo vrijeme izazova borbe za Crnu Goru pune demokratije i vladavine prava. Ni na tom putu nas niko neće zaustaviti”, kaže se na kraju saopštenja.

Portal Analitika