Region

Dva promila alkohola - oduzimanje vozila

Vozači koji u Srbiji upravljaju vozilom sa više od dva promila alkohola u krvi ostaće bez vozila, prema predloženim izmjenama Zakona o bezbjednosti u saobraćaju.
Dva promila alkohola - oduzimanje vozila
Portal AnalitikaIzvor

Ova zaštitna mjera oduzimanja vozila će se, prema riječima načelnika Uprave saobraćajne policije Vladimira Rebića, odnositi i na one koji voze bez položenog vozačkog ispita ili odbiju da se podvrgnu alkotestiranju.

"Želimo da čujemo i sudije za prekršaje o njihovom stavu po pitanju sprovođenja te zaštitne mjere", rekao je Rebić Tanjugu, na marginama seminara u Subotici, posvećenog unapređenju saradnje prekršajnih sudova i saobraćajne policije, gdje će ove izmjene biti jedna od tema. 

On tvrdi da izmjene zakona imaju za cilj da unaprijede efikasnost vođenja prekršajnog postupka i da sankcijama i novim rješenjima odvraćaju od činjenja prekršaja. 

Rebić je dodao da se izmjenama predviđaju i "efikasniji mehanizmi" na otkrivanju prekršaja putem video nadzora, rekavši kako je na to usredsređen rad saobraćajne policije, koji treba da se produbi u narednim godinama. 

"Želimo da postavimo jedan standard da vozači budu svjesni da, iako nisu zaustavljeni u nekom trenutku, da će možda u nekom narednom periodu doći na kućnu adresu poziv da se izjasne o učiniocu prekršaja", rekao je Rebić. (B92)

Portal Analitika