Svijet

U Ukrajini nekoliko vatrogasaca izgubilo život

Nekoliko cisterni u skladištu goriva "BRSM-Nafta" nedaleko od Kijeva eksplodiralo je sinoć, nakon što je veliki požar zahvatio objekat. Nekoliko vatrogasaca izgubilo je život u pokušaju da ugasi vatru.
U Ukrajini nekoliko vatrogasaca izgubilo život
Kristina Ćetković
Kristina ĆetkovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Vatrena stihija je u potpunosti van kontrole, a zahvatila je 17 velikih rezervoara sa naftom. Na istom mjestu se nalaze rezervoari za gas i postoji opasnost da i oni eksplodiraju.

Čak 180 vatrogasaca pokušavalo je da ugasi požar kada se eksplozija dogodila, a još uvijek nije poznato koliko njih je stradalo. Jedan radnik u skladištu poginuo je nakon što ga je zahvatio plamen, dok je petoro njegovih kolega pretrpjelo teške opekotine i trenutno se nalze u bolnici.

Vatra se jutros proširila i izazvala masovne ekplozije, što je prouzrokovalo i smrt nekoliko vatrogasaca, naveo je na svom Tviter nalogu ministar unutrašnjih poslova Arsen Avakov. Za šest policajca se ne zna gdje su, dok je drugih šest povrijeđeno i odvedeno u bolnicu.

Incident se dogodio na stovarištu benzina u mjestu Vasilkiv, 20-ak kilometara od Kijeva. Eksplodiralo je najmanje devet cisterni sa benzinom.

Skladište "BRSM-Nafta" udaljeno je 20 kilometara od Kijeva, a u njemu se nalazilo 15 tona različitog goriva.

Izvor i foto: blic.rs

 

Portal Analitika