Politika

Nikolić: Srbima u Crnoj Gori je najpotrebnije jedinstvo

Srbima u Crnoj Gori je najpotrebnije jedinstvo. Nemojte da se rasipate, slabi ste kada se raziđete, poručio je predsjednik Srbije Tomislav Nikolić predstavnicima Srba iz Crne Gore.
Nikolić: Srbima u Crnoj Gori je najpotrebnije jedinstvo
Portal AnalitikaIzvor

Nikolić je danas u Budvi razgovarao s predstavnicima Srba iz Crne Gore, saopšteno je iz kabineta predsjednika Srbije, prenosi Tanjug.

"Srbija će uvijek u svom odnosu prema Crnoj Gori voditi računa i o interesima Srba iz Crne Gore, gdje god da se Srbi nalaze država će biti uz njih. Nemojte da se rasipate, slabi ste kada se raziđete. Vama je najpotrebnije jedinstvo", kazao je Nikolić na sastanku.

Predstavnici Srba iz Crne Gore upoznali su Nikolića sa, kako su rekli, teškom situacijom u kojoj se nalaze. Oni su iznijeli svoju želju da po Ustavu Crne Gore budu narod, kako bi im država pomogla u razvoju i dodali da će "sve izdržati i ostati složni".

Nikolić je danas u Budvi ocijenio da je region danas suočen sa daleko većim bezbjednosnim problemima, te poručio da je Srbija čvrsto opredijeljana da odgovori savremenim bezbjednosnim izazovima.

"Borba protiv terorizma, svih vidova ekstremizma i radikalizma predstavlja zadatak od prioritetnog značaja za sve nas", kazao je Nikolić obraćajući se učesnicima Samita lidera procesa "Brdo-Brioni".

Na samitu učestvuju predsjednik Crne Gore Filip Vujanović, zatim predsjednici Albanije Bujar Nišani, Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović, Makedonije Đorđe Ivanov, Slovenije Borut Pahor, predsjednica Kosova Atifet Jahjaga i predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Mladen Ivanić.

Portal Analitika