Košarka

Nikola Mirotić izabrao Španiju!

Rođeni Crnogorac Nikola Mirotić odlučio je da na predstojećem Evropskom prvenstvu brani boje reprezentaciju Španije, objavljeno je na Tviter profilu @MirotićNews, a prenose španski mediji.
Nikola Mirotić izabrao Španiju!
Portal AnalitikaIzvor

Krilni centar Čikaga je obavijestio federaciju Španije da je spreman da nastupi za “furiju” na EP-u i tako okončao sve dileme oko toga čiji reprezentativni dres će nositi u budućnosti. Na Tviter nalogu, koji objavljuje najnovije vijesti u vezi ovog košarkaša, postavljen je video klip, na čijem kraju stoji poruka: ''Sljedeći korak Eurobasket 2015''.

Mirotić će u nacionalnom timu Španije, na poziciji naturalizovanog igrača, zamijeniti Serža Ibaku, koji je veći dio prethodne sezone propustio zbog povrede. On je već igrao za mladu reprezentaciju zemlje sa Pirineja sa kojom ima bronzu (2010) i zlato (2011) sa šampionata Starog kontinenta. 2011. je u Bilbau na EP-u prosječno postizao 27 poena i 10 skokova i bio je MVP turnira.

Mirotić je rođen u Podgorici, a prve košarkaške korake je napravio u KK Joker, prije nego što se sa 15 godina preselio u madridski Real. Prošle godine je debitovao u najjačoj svjetskoj ligi, gdje je imao sjajnu sezonu u kojoj je prosječno bilježio 10,2 poena, uz 4,9 skokova i 1,2 asistencije, a izabran je i u najbolji petorku ''rukija''.

Tako su i definitivno okončane nade crnogorskog saveza i navijača da bi Mirotić jednog dana mogao obući dres sa državnim grbom Crne Gore.

Portal Analitika