Protokol

Milić sa zvaničnicima Lege Nord u Milanu

Predsjednik Socijalističke narodne partije Crne Gore Srđan Milić razgovarao je danas u Milanu sa Paolom Grimoldijem, nacionalnim sekretarom Lega Nord za Lombardiju, Federicom Arenom, generalnim sekretarom LN za Moncu i Claudiom D’Amicom, šefom za međunarodnu saradnju ove partije.
Milić sa zvaničnicima Lege Nord u Milanu
Portal AnalitikaIzvor

Kako je Portalu Analitika saopšteno iz stranačke službe za informisanje, tokom susreta sagovornici su razmijenili mišljenje o aktuelnoj političkoj situaciji u Crnoj Gori i regionu u kontekstu ukupnih svjetskih dešavanja i procesa. Razmijenili su mišljenje i o nedavno održanim regionalnim izborima na sjeveru Italije, a predsjednik Milić je čestitao  ukupan izborni rezultat ove partije i pobjedu Lega Nord u Veneto regiji.

Sagovornici su istakli  značaj jačanja prijateljskih odnosa i obostranog razumijevanja između italijanskog i crnogorskog naroda, i rada na unapređenju pobratimskih odnosa gradova naše dvije države,  intezivnije saradnje na lokalnom nivou, kao i o pitanju italijanskih investicija u Crnu Goru.

Na današnjem sastanku razgovaralo se o mogućoj partijskoj saradnji i dijalogu na bilateralnom nivou, ali i u okviru međunarodnih organizacija i  institucija Evropske unije, u kojima participira Lega Nord. 

Takođe, bilo je riječi i o značaju najveće svjetske  izložbe EXPO  u Milanu, i predstavljanja zemalja našeg regiona u okviru Bio-Mediteranskog klastera.

Predsjednik SNP-a  istakao je, da paviljon Crne Gore zaista prezentuje zemlju na najbolji način, shodno motu “Mala zemlja velikih mogućnosti”, i  da će do kraja ove svjetske izložbe, Crna Gora biti prepoznata kao destinacije koja pruža velike mogućnosti za investicije u energetiku, infrastrukturu, turizam, poljoprivredu i druge sektore, sa širokim spektrom tradicionalnih, kulturnih, prirodnih i drugih resursa i bogatstava, zaključio je predsjednik Milić.

Portal Analitika