Crna hronika

Na Dobrakovu zaplijenjena roba vrijedna oko 4.300 eura

Službenici Uprave carina i Uprave policije MUP-a su na graničnom prelazu Dobrakovo pronašli i oduzeli preko 2.500 komada različite robe vrijednosti oko 4.300 eura za koju lice koje je prevozilo u teretnom motornom vozilu nije posjedovalo dokumentaciju.
Na Dobrakovu zaplijenjena roba vrijedna oko 4.300 eura
Portal AnalitikaIzvor

"Službenici Carinske ispostave Dobrakovo i Odjeljenja granične bezbjednosti Bijelo Polje su juče kontrolisali tmv kojim je upravljao Ž.M. (40) iz Podgorice. Carinski i policijski i službenici su, pored tovara sa uredno prijavljenom robom, pronašli i šest paketa neprijavljene galanterije, asesoara i druge robe (torbe, satovi, naočari, novčanici, i dr) u vrijednosti od 4.286 eura za koju Ž.M. nije posjedovao dokumentaciju. O događaju je upoznat zamjenik Osnovnog državnog tužioca u Bijelom Polju koji je naložio da se roba privremeno oduzme i da se protiv Ž.M. podnese krivična prijava u redovnom postupku zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljena trgovina", navodi se u zajedničkom saopštenju uprava carina i policije.

Roba je oduzeta i predata Upravi carina, dok je vozilo kojim je prevožena roba oduzeto i predato službenicima Uprave policije radi kriminalističke obrade.

Portal Analitika