Društvo

FOTO: Radovi kod autobuske u Sutomoru u punom jeku

Radovi na rekonstrukciji raskrsnice kod autobuske stanice u Sutomoru u punom su jeku. Kako je ranije najavljivano, prvi radovi treba da budu završeni do l. jula.
FOTO: Radovi kod autobuske u Sutomoru u punom jeku
Portal AnalitikaIzvor

Saobraćaj se u tom dijelu ipak odvija normalno, iako se radovi izvode sa obje strane ceste – na dijelu kod same stanice i preko puta, gdje je autobusko stajalište.

Radove, od 1,2 miliona eura finansira Vlada, a izvođač je “Gradnjapromet" iz Danilovgrada.

0806stanicasutomore1

Završetkom radova, najavljivanih godinama, Sutomore u špicu sezone treba da se oslobodi saobraćajnih “čepova” zbog manevrisanja autobusa na malom prostoru.

 “Radovi počinju u vrijeme kad se uveliko sprema sezona, ali pretpostavljamo da je u pitanju poštovanje rokova u tenderskoj proceduri. Biće dosta prašine i sporije vožnje dok budu radovi, ali, potrebno nam je svima strpljenja. Do dolaska prvog velikog talasa gostiju očekujemo da najbitniji poslovi budu okončani. Dobićemo proširenu magistralu u ovom dijelu, novi podvožnjak, pet parking mjesta za autobuse i pasarelu da se ubrza i olakša silazak na plažu i obratno iz Rutki, Gorelca i Pobrđa”, rekao je ranije vršilac dužnosti predsjednika Odbora MZ Ratko Vujošević.

0806stanicasutomore2

Sadašnji podvožnjak ispod željezničke pruge trebao bi da bude samo za pješake, a za saobraćaj biće probijen novi, širine šest i visine četiri metra, neposredno kod skretanja sa magistrale za Željezničku stanicu. Sa sadašnjeg parkinga kod Autobuske stanice biće napravljena saobraćajnica prema pijaci, na istoj trasi na kojoj je bila do prije 20 godina. Vozači su upozoreni da će na tom dijelu Jadranske magistrale do prvog jula, biti izmijenjen režim saobraćaja.

0806stanicasutomore3

Inače, kompletan posao planirano je da bude gotov do kraja godine.

 

Portal Analitika