Abiznis

Na primorju prošle nedjelje izdato 548 prekršajnih naloga

Uprava za inspekcijske poslove je tokom prošle nedjelje, preko Koordinacionog tima za praćenje turističke sezone, u pojačanom nadzoru na primorju izvršila 1.358 kontrola u kojima je utvrđeno 762 nepravilnosti.
Na primorju prošle nedjelje izdato 548 prekršajnih naloga
Portal AnalitikaIzvor

-U 297 slučajeva je ukazano subjektima nadzora da otklone utvrđene nepravilnosti, donijeto je  251 rješenje o otklanjanju nepravilnosti, 76  rješenja o zabrani rada, a zbog počinjenih prekršaja, inspektori su izdali 548 prekršajnih naloga u iznosu od 168.980 eura. Podnijeto je sedam zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka i četiri krivične prijave. Izvršeno je pečaćenje pet objekata, a uklonjena su dva nelegalno postavljena objekta, saopšteno je iz Uprave za inspekcijske poslove.

U ovom periodu inspekcijski nadzor je bio usmjeren na kontrolu gradilišta, s obzirom da se bliži zabrana gradnje u primorskim opštinama, pa je prioritetno kontrolisana oblast zaštite na radu i radnih odnosa.

Sanitarna inspekcija je u protekloj nedjelji pojačano vršila nadzor u objektima kolektivnog smještaja kao što su odmarališta i hoteli, posebno smještaji gdje se organizuju škole u prirodi i đačke ekskurzije.

Turistička inspekcija i Inspekcije rada je vršila  nadzor plovnih objekata, turističkih agencija i turističkih vodiča. Posebna pažnja je posvećena kontroli regularnosti pružanja turističkih usluga u luci Kotor.

Tržišna inspekcija je vršila nadzor u trgovinama posebno u oblasti zaštite ekonomskih interesa potrošača sa aspekta infirmisanja potrošača o proizvodima u prometu, cijenama, izdavanja računa kao i drugim obavezama trgovaca u prometu robe i pružanju usluga u skladu sa odredbanja zakona o zaštiti potrošača.

-U cilju zaštite prostora, inspekcijski nadzor je bio usmjeren na nelegalno postavljene objekte za koje subjekti nadzora nisu posjedovali odobrenje Morskog dobra. Uprava za inspekcijske poslove nastavlja sa pojačanim nadzorom na primorju, a sve  u cilju suzbijanja sive ekonomije,  zaštite zdravlja ljudi i životnog okruženja, zaključuje se u saopštenju UIP. 

Portal Analitika