Košarka

NBA: Džejms vodio Klivlend do brejka i 1:1

Zahvaljujući sjajnom Lebronu Džejmsu košarkaši Klivlend Kavalirsa napravili su „brejk“ i izjednačili na 1:1 u finalnoj seriji NBA lige protiv Golden Stejta. Klivlend je u Ouklandu poslije produžetka savladao Voriorse rezultatom 95:93, a Džejms je meč završio sa tripl-dabl učinkom od 39 poena (11-35 iz igre), 16 skokova i 11 asistencija.
NBA: Džejms vodio Klivlend do brejka i 1:1
Portal AnalitikaIzvor

I drugi meč u finalu najjače košarkaške lige svijeta završen je poslije produžetka, a ovoga puta, za razliku od prvog meča, u dodatnih pet minuta bolje su se snašli gosti, iako su lišeni pomoći Kevina Lava i Kajrija Irvinga. 

’Kralj’ je već opisanim učinkom još jednom naveo javnost na poređenje sa Majklom Džordanom, pošto je praktično sam nosio svoju ekipu. Osim njega, jedini dvocifreni u ekipi Kavalirsa bili su Timofej Mozgov sa 17 poena i 11 uhvaćenih lopti, i Džej-Ar Smit koji je dodao 13. Stef Kari, najveća zvijezda ekipe iz ’Orakl arene’, potpuno je podbacio, pa je meč završio sa 19 poena, uz očajan šut – 5-23 iz igre, 2-15 za tri poena. MVP regularnog dijela sezone imao je 6 skokova i 5 asistencija, ali i 6 izgubljenih lopti. Jedini raspoloženi u timu Golden Stejta bio je Klej Tompson sa 34 poena, ali ih je loš šut iz igre (samo 39,8%) koštao boljeg rezultata. 

Serija se sada seli u Klivlend đe je u srijedu na programu treći susret. 

Portal Analitika