Rukomet

SP kvalifikacije: Rukometašice sa +9 putuju za Island!

Rukometašice Crne Gore u prvom meču baraža za Svjetsko prvenstvo savladale su selekciju Islanda u ''Morači 28:19 (12:12), pa sa odličnom zalihom očekuju revanš koji je na programu za neđelju dana.
SP kvalifikacije: Rukometašice sa +9 putuju za Island!
Portal AnalitikaIzvor

Crvene nijesu najbolje otvorile meč, gubile su i sa šest golova razlike (4:10), ali onda su ubacile u veću brzinu, zaigrale sjajno i pregazile večerašnjeg rivala. Najbolje su bile Katarina Bulatović i Milena Knežević sa po 9 golova, Petrović 4, Jauković 3, Mehmedvoić 2.. Odlična na golu bila je Hasanić sa 16 odbrana. Podsjećamo, naša selekcija bila je oslabljena neigranjem Jovanke Radičević, Marije Jovanović, Anđele Bulatović i Sonje Barjaktarović.

Crna Gora je, nakon startnog vođstva, u petom minutu povela 3:1. Uslijedila je serija od pet uzastopnih pogodaka Islanda za vođstvo od 6:3, koje je u 15. minutu uvećao na šest golova (10:4). Razlika je u 22. iznosila pet golova (11:6), dok je u 25. minutu rezultat bio 12:8. 

Crna Gora je do poluvremena sa četiri uzastopna pogotka uspjela da izjednači (12:12), a početkom nastavka novom serijom od 4:0 i da povede 16:12 u 35. minutu. U 38. prednost crnogorskih rukometašica iznosila je pet (18:13), a u 56. minutu sedam golova (25:18). U samom finišu ekipa trenera Dragana Adžića stigla je do prednosti od devet golova (28:19).

Najefikasnije u crnogorskoj selekciji bile su Katarina Bulatović i Milena Knežević sa po devet, dok je Radmila Petrović postigla četiri gola. U selekciji Islanda najbolja je bila Ramun Pekarskite sa pet golova.

Revanš meč na programu je 14. juna u Rejkjaviku. Uspješnija selekcija iz baraž dvomeča izboriće plasman na šampionat svijeta od 5.do 20. decembra ove godine u Danskoj.

Portal Analitika