Fudbal

Crveni trenirali u Danskoj, SAVIĆ: Očekujem jaku provjeru

Najbolji crnogorski fudbaleri odradili su posljednji trening pred prijateljsku utakmicu sa selekcijom Danske. "Hrabri sokoli" su, nakon 150 minuta leta od Podgorice, oko 12.00 časova doputovali u grad na sjeveru Danske, dok je zvanični trening na terenu Enerdži arene odrađen od 19.00 časova.
Crveni trenirali u Danskoj, SAVIĆ: Očekujem jaku provjeru
Portal AnalitikaIzvor

Posljednji trening selekcije smanjenim intezitetom odradili su Vukašin Poleksić, Adam Marušić i Esteban Saveljić - sva tri igrača imaju manje mišićne probleme.

Selektor Branko Brnović istakao je da Danska ima jaku reprezentaciju i da će se u Viborgu "sokoli" suočiti za izuzetno fizički pripremljenim protivnikom.

- O Dancima nema puno da se priča. Pokazali su u svojoj kvalifikacionoj grupi da su jaka reprezentacija. Dobili su Srbiju u Beogradu, protiv Portugala su odigrali fantastično a onda primili gol od Ronalda u 95. minutu. Trkački su jako dobri i veoma su odgovorni. Treba da vidimo da li će izaći u komplet sastavu jer mislim da je i njima mnogo važnija utakmica protiv Srbije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Pozvali su 30 igrača na pripreme i ko god izađe biće fizički spreman, rekao je selektor Brnović.

Stefan Savić ističe da će meč sa Danskom biti odlična provjera pred važniiji duel koji sljedeće sedmice očekuje "sokole".

- Očekujemo veoma ozbiljnu i jaku provjeru u meču sa Danskom. Ovaj duel poslužiće nam da se što bolje uigramo uoči utakmice sa Švedskom u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, koji nam rješava dosta toga u ovom ciklusu. U svaku utakmicu ulazimo sa željom da dobijemo, da pokušamo da zadovoljimo i nas i naše navijače, ali će u duelu sa Danskom igra biti veoma bitna. Konačno smo malo duže na okupu, imamo dosta vremena da se uigramo i da probamo da dođemo do pozitivnog rezultata, kazao je Savić.

Standardni defanzivac našeg tima smatra da selekcija ima dosta vremena za uigravanje.

- Dosta se poznajemo od ranije, završena su nacionalna prvenstva i imamo malo više vremena da provedemo zajedno i da se uigramo. Izgledamo dobro i pored sitnih problema sa povredama, ali vjerujem da ćemo do utakmice sa Švedskom biti kompletni. Probaćemo da ostvarimo pozitivan rezultat. Švedska je izuzetno jaka ekipa i probaćemo da kolektivnom igrom, koja nas je uvijek krasila, dođemo do dobrog rezultara, rekao je defanzivac našeg tima.

Utakmica Danska - Crna Gora igra se 8. juna na stadionu Enerdži arena u Viborgu od 20.00 časova. 

Portal Analitika