Politika

Opozicija očekuje podršku Pljevljaka na protestima

Opozicionari Nebojša Medojević, Andrija Mandić, Milan Knežević i Koča Pavlović očekuju da se građani Pljevalja priključe organizaciji protesta protiv vlasti i učestvuju u, kako su naveli, “proljeću promjena”.
Opozicija očekuje podršku Pljevljaka na protestima
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

U okviru terenskog obilaska Crne Gore i upoznavanja građana s planom organizovanja protesta, predsjednici Pokreta za promjene (PzP), Nove srpske demokratije (NSD) i Demokratske narodne partije (DNP), Nebojša Medojević, Andrija Mandić i Milan Knežević, kao i potpredsjednik PzP,a Koča Pavlović, danas su razgovarali s mještanima sela Srdanov grob, jedne od većih mjesnih zajednica u opštini Pljevlja.

"Došli smo da svojim očima vidite da smo odlučni, i da vam kažemo da će ovi protesti biti najbolje organizovani od svih dosadašnjih protesta. I nećemo se razilaziti dok se ne ostvare naši zahtjevi. Svi ljudi koje intenzivno susrećemo ovih dana nas potpuno podržavaju. Svi se slažu s političkom odlukom Deomkratskog fronta (DF) da na ulici traži ostavku ove vlade, i formiranje prelazne, koja će organizovati prve fer i slobodne izbore", rekao je tokom današnjeg skupa član Predsjedništva DF-a i lider NSD, Andrija Mandić.

"Siguran sam da će nas Pljevljaci podržati u ovoj istorijskoj borbi za temeljne demokratske vrijednosti, za slobodne i poštene izbore", rekao je Mandić na današnjoj tribini.

"Svako ko smatra da i Crna Gora ima pravo na slobodne izbore i na promjenu vlasti i ko je spreman da se bori za to, dobrodošao je u organizaciju protesta. Svakoga pozivamo, i opoziciju i civilni sektor. Jedino oko čega nema pregovora, to su protesti, o tome se DF neće dogovarati", rekao je lider NSD i član Predsjedništva DF, Andrija Mandić.

"Oni koji žele da nastave ovu spiralu DPS-ovih izbornih prevara, i koji žele da sa njima nastave ovu farsu - s takvima nemamo o čemu da pričamo i da se dogovaramo. Na jesen će postojati jasna podjela između dva politička pola - između naših protesta i DPS-ovog nastavljanja izbornih krađa. Svaki tzv. 'treći put', ako ko počne da ga zagovara, biće zamajavanje javnosti i put ka DPS-u", rekao je predsjednik PzP i član Predsjedništva DF, Nebojša Medojević okupljenim seljanima.

"Sve ćemo pripremiti što je potrebno, da naši protesti budu dobro organizovani i uspješni. Jer se ne razilazimo dok zahtjevi ne budu ispunjeni. Ovo je istorijska borba ove generacije opozicionih političara. A vi Pljevljaci ste sve ove godine bili perjanice opozicione pobune, zato očekujemo vašu podršku", rekao je predsjednik DNP i član Predsjedništva DF, Milan Knežević.

"Najviši partijski organi PzP i NSD su još u septembru/oktobru 2014. donijeli odluku o protestima kao jedinom preostalom demokratskom oružju. Međutim, naš tadašnji lider i njegov pratilac iz tadašnjeg Predsjedništva DF su bili protiv protesta, i tada i danas. Zbog takve opstrukcije, zbog političkog sljepila i nedostatka hrabrosti, Crna Gora je izgubila gotovo godinu dana”, rekao je potpredsjednik PzP-a, Koča Pavlović.

On je dodao da je njihov plan bio da Crnoj Gori u 2015. ponude proljeće promjena, vrlo slično onome što, kako je rekao,  “rade kolege u Makedoniji.”

Umjesto tog proljeća promjena, a “zahvaljujući pomenutom političkom neznanju i kukavičluku i uz obilatu medijsku podršku režimskih medija, dobili smo proljeće kongresa, novih podjela i estradnih političkih noviteta", rekao je Pavlović.

Portal Analitika