Crna hronika

Policijska akcija „Udar“: Procesuirano deset lica

Službenici Uprave policije MUP-a – Odsjeka za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije su, u sadejstu sa službenicima Centra bezbjednosti Nikšić, u nastavku policijske akcije „Udar“, Osnovnom državnom tužiocu u Nikšiću podnijeli krivičnu prijavu protiv još dva lica, zbog osnova sumnje da su počinila krivično djelo navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja.
Policijska akcija „Udar“: Procesuirano deset lica
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Policijske mjere i radnje sprovedene u prethodnom periodu upućuju na sumnju da su B.J, star 31 godinu iz Nikšića, i N.B, star 41 godinu iz Podgorice, 20. marta 2014. godine oko 14,00 časova telefonskim putem prijavili Dežurnoj službi CB Nikšić da je u mjestu Golija – Opština Nikšić došlo do saobraćajne nezgode u kojoj su njih dvojica učestvovala kao vozači vozila. Oni su, kako se sumnja, policijskim službenicima prikazali lažne činjenice time što su saopštili da su oštećenja na vozilima koja su bila vidna nastala u toj saobraćajnoj nezgodi koja se nije ni dogodila, na osnovu čega je sačinjen zapisnik o uviđaju saobraćajne nezgode, a sve u cilju naplate štete od osiguravajućeg društva.

Procesuiranjem ova dva lica do sada je u akciji „Udar“, zbog osnova sumnje da su počinili navedeno krivično djelo na već opisani način, od februara ove godine do danas, u pet odvojenih aktivnosti procesuirano po dva lica, što je do sada ukupno deset lica.

Naime, V.J, star 26 godina, i M.J, star 28 godina, oba iz Nikšića, se sumnjiče da su krivično djelo navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja počinili 12. februara 2014. godine, kada su telefonskim putem prijavili Dežurnoj službi CB Nikšić da je u mjestu Grebice – Opština Nikšić došlo do saobraćajne nezgode u kojoj su njih dvojica učestvovala kao vozači vozila. Oni su takođe, kako se sumnja, policijskim službenicima prikazali lažne činjenice time što su lažirali saobraćajnu nezgodu i izjavili da su oštećenja na vozilima kojim su upravljali nastala tom prilikom, kako bi od osiguravajućeg društva naplatili novac na ime nastale štete.

Službenici ovog Odsjeka i CB Nikšić su prethodno, 31. marta 2015. godine, ODT u Nikšiću podnijeli krivičnu prijavu protiv J.P, starog 25 godina, i M.A, starog 28 godina, oba iz Nikšića, koji se sumnjiče da su na istovjetan način u Nikšiću krivično djelo počinili 27. decembra 2013. godine. Oni su, naime, kako se sumnja, Dežurnoj službi CB Nikšić prijavili da se lažna saobraćajna nezgoda dogodila tog dana u mjestu Šume.

Prethodno su službenici ovog Odsjeka i CB Nikšić, tokom februara 2015. godine, u okviru ove policijske akcije, u dva odvojena slučaja ODT u Nikšiću procesuirali četiri lica zbog sumnje da su takođe lažirala saobraćajne nezgode radi naplate novca od osiguranja. Naime, sumnja se da su M.V, star 21 godinu, i M.V. star 29 godine, iz Nikšića počinili navedeno krivično djelo 07. decembra 2013. godine.  I druga dva lica, Ž.K, star 50 godina, i R.D, star 21 godinu, iz Nikšića, se sumnjiče da su ovo krivično djelo, na već opisani način, počinila 21. septembra 2014. godine.

Policijske aktivnosti u okviru akcije „Udar“ se nastavljaju.

Portal Analitika