Politika

PAJOVIĆ: Ne bavim se SDP-om

Kongres Pozitivne Crne Gore, koji će sjutra biti održan u Podgorici, donijeće kadrovska osvježenja u rukorodstvu te partije, najavio je za Dan njen lider Darko Pajović.
PAJOVIĆ: Ne bavim se SDP-om
Portal AnalitikaIzvor

On nije želio da otkrije imena novih članova rukovodstva Pozitivne, ističući da će biti izabrani demokratskom procedurom između više kandidata.

- Za Pozitivnu, po pitanju saradnje, biće interesantni samo oni opozicioni politički subjekti za koje je crnogorska nezavisnost nesporna i koji se zalažu za evroatlantske integracije Crne Gore - rekao je Pajović.

Na pitanje da li je ta stranka spremna za saradnju sa Građanskim pokretom URA, budući da imaju slične programske osnove, Pajović ne dijeli mišljenje da je to isto biračko tijelo.

- Ideja da će URA svojim osnivanjem preuzeti biračko tijelo Pozitivne je besmislena. Svi će to vrlo brzo i uvidjeti. Nijesam čitao, da budem iskren, njihov program, ali pretpostavljam da su kopirali program Pozitivne, te se zato govori o programskoj sličnosti. Nije, prema tome, riječ o sličnosti. Riječ je o preuzimanju ključnih elemenata našeg programa, na šta smo mi ponosni, zato što se na taj način promovišu ideje koje smo mi kreirali na političkoj sceni. Drugi razlog problema u saradnji jesu značajne razlike u psihološkim profilima, koje jesu i kulturološke razlike na civilizacijskom nivou - istakao je on.

Kada je riječ o SDP-u, Pajović nije želio da komentariše eventulanu mogućnost raspada te stranke, jer se, kako kaže, "ne bavi SDP-om".

- Ja se time ne bavim, kao što se ne bavim ni ostalim partijama. Ja se bavim Pozitivnom Crnom Gorom i jedino me to zanima. Neka svako rješava svoje unutarpartijske probleme. Mi u Pozitivnoj danas imamo važniju misiju nego ikada, a to je da istrajemo na teškom i bolnom putu istinske demokragizacije i modernizacije Crne Gore - zaključio je on u intervjuu za Dan.

Izvor: Dan

Portal Analitika