Košarka

Težak udarac za Klivlend: Kraj sezone za Irvinga!

Bek Klivlend Kavalirsa Kajri Irving propuštiće ostatak finala NBA lige sa Golden Stejt Voriorsima zbog frakture koljena, što je veliki udarac za njegov tim.
Težak udarac za Klivlend: Kraj sezone za Irvinga!
Portal AnalitikaIzvor

Irving se povrijedio tokom prve utakmice finala, koju su Voriorsi dobili poslije produžetaka sa 108:100, i dvoranu u Ouklendu je napuštio na štakama.

Kavalirsi su prvobitno objavili da su male šanse da će Irving igrati na drugoj utakmici, da bi poslije detaljnih pregleda bilo ustanovljeno da je povreda mnogo ozbiljnija nego što se u prvi mah mislilo. O ozbiljnosti Irvingove povrede najbolje govori to da će se vrlo brzo vratiti u Klivlend, đe će biti operisan, a oporavak kod takvih povreda traje četiri-pet mjeseci. 

Irving je od početka plej-ofa imao problema sa povredama koljena i stopala, ali je odigrao senzacionalnu utakmicu protiv Voriorsa, pošto je upisao 23 poena, sedam skokova, šest asistencija, četiri ukradene lopte i dvije blokade. Međutim, povrijedio se na dva minuta prije kraja produžetka kada je pao na pod pokušavajući da predribla Kleja Tompsona koji ga je čuvao. 

Naredna utakmica finalne serije igra se u neđelju.

Portal Analitika