Ostalo

VN Kanade (treninzi): Hamilton najbrži

Vozač Mercedesa Luis Hamilton bio je najbrži na prvim treninzima pred Veliku nagradu Kanade, koje je obilježio i njegov udes. Aktuelni šampion je najbolji krug na stazi “Žil Vilnev” ostvario u vremenu od 1:15.988 tokom popodnevnog treninga, koji je prekinut zbog pravog potopa, čija žrtva je bio i sam Hamilton.
VN Kanade (treninzi): Hamilton najbrži
Portal AnalitikaIzvor

Uprkos lošim vremenskim uslovima, njemačka ekipa je poslala Hamiltona i njegovog timskog kolegu Nika Rozberga na stazu sa pneumaticima za promjenljivo vrijeme. Rozberg se nekako izvukao, ali Hamilton u jednom dijelu staze zbog velike količine vode nije mogao da koči i samo je nastavio pravo dok se nije zaustavio kada je udario u zaštitnu ogradu. Srećom, nepovrijeđen je izašao iz bolida, a na stazi je istaknuta crvena zastavica, pa su vozači ostali na suvom, u svojim boksovima. 

Britanac je na drugom treningu za tri desetinke iza sebe ostavio dvojac Ferarija Sebastijana Fetela i Kimija Raikonena, dok je Rozberg imao četiri i po desetinke zaostatka. Vozač Lotusa Pastor Maldonado bio je bolji od ostalih, ispred Valterija Botasa u Vilijamsu i timskog kolege Romana Grožana, koji su bili unutar sekunde od Hamiltona. Prvu desetoricu kompletirali su Felipe Masa u drugom Vilijamsu i vozači Red Bula Danil Kvjat i Danijel Rikardo. 

Tokom prepodnevnog treninga nije bilo vremenskih nepogoda, a tada je Rozberg bio Hamiltonov najbliži rival, sa četiri desetinke slabijim vremenom. Grožan je bio treći, ispred vozača Fors Indije Nika Hilkenberga, Fetela, Mase, Kvjata i Maldonada. Vozač Meklarena Fernando Alonso je tada iznenadio devetim mjestom, ispred Maksa Ferstapena u bolidu ekipe Toro Roso. 

Posljednji slobodan trening u Montrealu se vozi u subotu od 16 časova po našem vremenu, dok su kvalifikacije na programu tri sata kasnije. Velika nagrada Kanade, sedma trka ovogodišnjeg šampionata Formule 1, startuje u neđelju u 20 časova.

(B92)

Portal Analitika