Fudbal

U21: Remi u Čitluku

Mlada reprezentacija Crne Gore remizirala je bez golova sa odgovarajućom selekcijom Bosne i Hercegovine. Večerašnji duel u Čitluku bio je posljednja provjera izabranika Mojaša Radonjića pred početak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, koje će početi 15. juna protiv Moldavije u Podgorici.
U21: Remi u Čitluku
Portal AnalitikaIzvor

Velika sparina i težak teren spriječili su oba tima da pokažu koliko mogu, iako je pobjedi bliži bio gost. Naša selekcija je već u šestom minutu propustila najbolju šansu na utakmici, kada je golman Pirić poklonio "zicer" Boljeviću, ali se odmah potom iskupio i spriječio napadača PSV-a da postigne pogodak. Domaćin je jedinu pravu priliku imao u 34. minutu kada je Hodžić lijepu akciju svog tima završio udarcem preko gola. U drugom poluvremenu je igrala samo Crna Gora, koja i pored velikog posjeda nije stvorila mnogo pravih prilika za gol. Najbliži golu bili su Pepić u 81. minutu i Janković u 90. ali je rezervni čuvar mreže Karčić u oba navrata dobro intervenisao...

– Teško vrijeme i loš teren uticali su na to trčanje bude ispod nivoa, a samim tim nije bilo ni previše dobre igre. Imali smo, istina, neke polušanse, ali je nedostajao pravi pas kako bi stigli u završnicu. Ipak, kada se uzmu u obzir uslovi u kojima smo igrali, neke greške treba tolerisati. Osujetili smo protivnika da nametne svoju igru, što je svakako vrlo pozitivno  – rekao je naš selektor Mojaš Radonjić.

Iako je pobjeda izostala, Radonjić je zadovoljan onim što je vidio i sa optimizmom očekuje početak kvalifikacija.

– Uvijek je dobro kada se ne izgubi, pogotovo pred start nekog takmičenja. Pred nama je nekoliko dana rada, imamo dovoljno vremena da se spremimo, da pojačamo ritam rada i vjerujem da ćemo uspjeti da otkolnimo sve nedostatke i da ćemo spremni dočekati okršaj sa Moldavcima. Važno je da svježi dočekamo početak kvalifikacija i da se niko ne povrijedi – istakao je Radonjić.

Bosna i Hercegovina - Crna Gora 1:1

Stadion Bare, Čitluk
Gledalaca: 1.000

Sudija: Dejan Jakimovski (Makedonija)

Bosna i Hercegovina: Pirić (Karačić), Omerbašić, Memija (Ćorluka), Hajradinović (Merajić), Mihojević, Miletić, Sadiković, Hadžiahmetović (Šatara), Jelisić (Popović), Rahmanović (Ćerimagić), Hodžić (Bajić). Selektor: Darko Nestorović.

Crna Gora: Kordić, Raspopović, Vukčević, Vučić, Milojko (Kopitović), Savićević, Kosović (Hočko), Janković, Pepić, Đorđević (Lagator), Boljević (Vušurović). Selektor: Mojaš Radonjić.

Portal Analitika