Turizam

GVOZDENOVIĆ: Budžet TO ispod nivoa za snažno djelovanje na ciljnim tržištima

Budžet turističkih organizacija je ispod nivoa koji obezbjeđuje snažno djelovanje na ciljnim tržištima, pa će na prijedlog predsjednika Nacionalne turističke organizacije i ministra održivog razvoja i turizma Branimira Gvozdenovića biti organizovana radionica na temu mogućnosti povećanja sredstava za aktivnosti turističkih organizacija, saopšteno je na današnjoj sjednici Skupštine NTOCG u Podgorici.
GVOZDENOVIĆ: Budžet TO ispod nivoa za snažno djelovanje na ciljnim tržištima
Kristina Ćetković
Kristina ĆetkovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Gvozdenović je na sjednici istakao da je značajan broj promotivnih aktivnosti koje su vezane za predsezonu uspješno realizovan, povećan je broj novih događaja, manifestacija, a dodatno ohrabruje i povećanje smještajnih kapaciteta, naročito hotela.

"Poboljšana je dostupnost Crne Gore i aktivnosti u pravcu daljeg unapređenja trebaju biti nastavljenem, a pored toga, ocjena je da će razvoj turističkih zona biti doprinos u tom pravcu", dodao je on.

Direktorica NTO CG Željka Radak Kukavičić prezentovala je delegatima Izvještaj o realizaciji programa promotivnih aktivnosti NTOCG za 2014. godinu sa izvještajem o finansijskom poslovanju, kao i Program promotivnih aktivnosti i Finansijski plan za 2015. godinu, sa zaključcima da će jedan od glavnih zadataka ove organizacije u narednom periodu biti izrada sveobuhvatne marketing strategije i nastavak intezivnih promotivnih aktivnosti.

Predstavnici turističke privrede konstatovali su da se mora sagledati i unapređivati kvalitet turističkog proizvoda, dostupnost, komunalna opremljenost i izgled turističkih mjesta, a predloženo je da se sagledaju mogućnosti redefinisanja sistema promocije na način da se lokalne turističke organizacije dominantno bave razvojem proizvoda i da se formiraju organizacije za destinacijski menadžment.

Portal Analitika