Društvo

Neindetifikovane krave iz Sutomora odvedene u klanicu

Problem sa kravama koje su lutale ulicama Sutomora danas je i zvanično riješen jer su 23 domaće životinje koje su prije dva dana smještene u improvizovani tor transportovana danas u Spuž u klanicu, prenosi portal jedro.me.
Neindetifikovane krave iz Sutomora odvedene u klanicu
Kristina Ćetković
Kristina ĆetkovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

“Ovo nije izolovana akcija, već će se kontinuirano raditi na uklanjanju stoke sa ulica Sutomora.”, najavio je načelnik Komunalne policije Dragan Radulović.

Iz Udruženja “Za novo i ljepše Sutomore” za portal Jedro saopštili su da je građanima poznat vlasnik životinja, da je riječ o osobi koja je više puta usmeno i pismeno opominjanja kao i novčano kažnjavana zbog nepridržavanja pravilnika o držanju životinja, ali da ništa nije pomagalo da se situacija promijeni zbog čega se moralo pristupiti nepopularnoj mjeri.

Veterinarski inspektor Milan Kragulj objasnio je da je vlasnik spornih životinja nepoznat jer su životinje neindetifikovane.

„One nemaju identifikacione oznake (ušne markice), što je u suprotnosti sa Zakoom o regulisanju i identifikaciji životinja, Zakonu o dobrobiti životinja, Zakonu o veterinarstvu, Zakonu o inspekcijskom nadzoru i Zakonu o iskorjenjivanju zaraznih bolesti“, objasnio je veterinarski inspektor Kragulj.

Izvor i foto: jedro.me

0506krave1
Portal Analitika