Politika

BEČIĆ: NATO je tema koja se zloupotrebljava kako bi se produbile podjele

Lider Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić ocijenio je da se priča o NATO-u zloupotrebljava u cilju jačanja podjela u društvu, predlaže da političari javnu debatu o tome prepuste organizacijama koje se time bave 24 sata dnevno.
BEČIĆ: NATO je tema koja se zloupotrebljava kako bi se produbile podjele
Kristina Ćetković
Kristina ĆetkovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Bečić je gostujući u emisiji ''Živa istina'' autora Darka Šukovića, rekao da je svjestan toga da on i Demokrate predstavljaju opasnost za one koji ni po koju cijenu ne žele promjene.

„Bezbjednost se može ugroziti za djelić sekunde, ali nemam straha od bilo koga i neću odustati“, poručio je Bečić. 

NATO je tema koja se zloupotrebljava kako bi se produbile podjele, smatra Bečić. Predlaže da javnu debatu o NATO-u stranke prepuste drugima:

„Da politiku i političare isključimo iz toga, jer jedino na taj način nećemo imati ponovo podijeljenu Crnu Goru, a da damo prednost organizacijama koje se 24 sata dnevno bave pitanjem NATO-a. Kako onima za, tako i onima neutralnim ili koje su protiv.Da im se da isti medijski prostor, ista finansijska sredstva, i da građani na referendumu donesu odluku, a da mi, bez obzira kakav je neko intimno imao odnos prema tom pitanju, tu odluku poštujemo i sprovodimo u djelo“, rekao je Bečić.

Lider Demokrata smadra da je za ozbiljniju priču o protestima potrebno prethodno postići konsenzus parlamentarnih opozicionih stranaka.

On je nakon kongresa stranke prije pet dana rekao da ga u namjerama da se kao lider nove političke snage bori za svoje ideje, mogu spriječiti samo ako mu prekinu život. Na pitanje da li to znači da mu je ugrožena bezbjednost, Bečić je rekao da sve ukazuje da su Demokrate u usponu.

„Ja znam kome je to velika opasnost. Ne možda ni onima u političkom establišmentu, ali svakako onima koji ne žele političke promjene.Bezbjednost se ugrožava za djelić sekunde, a potpuno je jasno kome sam smetnja. To su i dokazali svojim djelovanjem. Nemam straha od bilo koga i neću odustati od ovoga puta“, poručio je Bečić.

Emisiju „Živa istina“ u kojoj gostuje Aleksa Bečić možete pratiti večeras od 20 sati i 10 minuta na Radiju Antena M, Atlas i Prvoj televiziji.

Portal Analitika