Turizam

„Amadeus“ pristupio Asocijaciji turističkih agencija CG

Najveći svjetski globalni distributivni sistem Amadeus pristupio je danas Asocijaciji turističkih agencija Crne Gore (ATACG), prenosi Mina biznis.
„Amadeus“ pristupio Asocijaciji turističkih agencija CG
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Pristupnicu je predsjedniku ATACG, Orhanu Hodžiću, danas u Beogradu uručio direktor Amadeusa za Srbiju, Crnu Goru i Kosovo, Srđan Džuver.

Iz ATACG je saopšteno da je Amadeus svojim članstvom dao punu podršku asocijaciji, njenim planovima i ciljevima.

„Amadeus ima veliko iskustvo u putničkoj i turističkoj industriji, tako da će buduća saradnja biti veoma dragocjena kroz mnogobrojne mogućnosti unaprijeđenja kvaliteta usluga koje se pružaju korisnicima usluga turističkih agencija“, rekao je Hodžić.

Amadeus, čiji distributivni sistem koristi preko 80 odsto turističkih agencija i organizacija, prisutan je u Crnoj Gori više od 25 godina.

„Naši proizvodi i usluge omogućavaju turističkim agencijama da opslužuju svoje putnike, od davanja osnovnih informacija do izdavanja karata. Danas su sve svjetske avio kompanije naši korisnici“, kazao je Džuver.

On je dodao da Amadeus poseban značaj daje edukaciju kadra za rad u tiurističkim agencijama, kao i da će članstvo u ATACG doprinijeti da se zajedno organizuju edukativne i stručne radionice za bolje i kvalitetnije pružanje usluga.

Amadeus, prema riječima Džuvera, imamo ugovor u dijelu edukacije sa Vladom, ali i sa Razvojnim fondom iz Luksemburga, gdje je u edukaciji prošle godine učestvovao veliki broj profesora i nastavnika iz turističkih obrazovnih ustanova.

„Velika je čast da učestvujemo u radu novoosnovane Asocijacije, kao jednog od najbitnijih elemenata u realizaciji turističkih potencijala Crne Gore“, kazao je Džuver.

Portal Analitika