Društvo

Zaplijenjene cigarete u vrijednosti od oko 30.000 eura

Službenici Uprave carina i Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova sproveli su zajedničku akciju u kojoj su pronađene cigarete za koje se sumnja da su krijumčarene i da su bile namijenjene daljoj nelegalnoj prodaji, vrijednosti oko 30.000 eura, a s tim u vezi slobode je lišen D.Č. (52) iz Podgorice.
Zaplijenjene cigarete u vrijednosti od oko 30.000 eura
Portal AnalitikaIzvor

-Policijski službenici su juče, u akciji koja je sprovedena zajedno sa carinskim službenicima, a u koordinaciji sa zamjenikom Osnovnog državnog tužioca u Podgorici, na dvije lokacije u Podgorici – u dva magacina pronašli i oduzeli ukupno 38.200 paklica različitih marki cigareta (u jednom magacinu 23.000 a u drugom 15.200 paklica), procijenjene vrijednosti 29.950 eura,  inostrane proizvodnje, koje su bile neocarinjene i bez akciznih markica, navodi se u saopštenju uprave policije.

Cigarete, za koje se sumnja da su bile namijenjene daljoj nelegalnoj prodaji, odnosno prodaji na crnom tržištu na području Podgorice, oduzete su i predate službenicima Uprave carina na dalje postupanje.

-Na osnovu aktivnosti koje su sproveli  carinski i policijski službenici, sumnja se da je D.Č. u dužem periodu na području Tuzi vršio nabavku, a zatim na području Podgorice distribuciju neocarinjenih cigareta, bez akciznih markica i za koje je izbjegnut carinski nadzor, sa ciljem prodaje tzv. uličnim prodavcima cigareta na više lokacija na kojima se te cigarete plasiraju krajnjim korisnicima odnosno kupcima, dodaje se u saopštenju.

Osumnjičeni D.Č. je, uz krivičnu prijavu, danas priveden ZODT u Podgorici, zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo krijumčarenje iz čl. 265 st. 3 Krivičnog zakonika Crne Gore.

Portal Analitika