Zlatičanin 13. juna u eliminacionom meču protiv Ukrajinca

Crnogorski bokser Dejan Zlatičanin boksovaće 13. juna u Birmingemu, u američkoj državi Alabama, eliminacioni meč za titulu profesionalnog prvaka svijeta u lakoj kategoriji protiv Ukrajinca Ivana Redkača, saopšteno je iz Svjetske bokserske asocijacje (WBC).
Zlatičanin 13. juna u eliminacionom meču protiv Ukrajinca
Portal AnalitikaIzvor

Saopšteno je da će njihov duel biti glavna borba večeri, kao i da će biti održana u oganizaciji Šoutajma /Showtime/. Navodi se da je Redkač zamijenio Amerikanca Henrija Landija, kome je WBC oduzeo pravo da boksuje eliminacioni meč. Redkač je bez poraza na profesionalnom ringu, a ima 18 pobjeda, od kojih je 14 dobio nokautom. Maksimalan učinak ima i Zlatičanin, koji je upisao 20 pobjeda - od kojih 13 nokautom.

Bolji iz duela Zlatičanina i Redkača tokom 2015. godine boriće se za titulu prvaka svijetasa Horheom Linaresom iz Venecuele, koji je krajem prošle godine u Tokiju nokautom u četvrtoj rundi pobijedio Havijera Prijeta i osvojio upražnjenu titulu. Titula je ostala upražnjena, nakon što Omar Figeroa zbog povrede nije mogao da je brani. 

Borba će biti održana u lakoj kategoriji, a predviđena je da traje 12 rundi. Predsjednik Crnogorske profesionalne bokserske federacije Milorad Martinović kazao je da Zlatičanin završne pripreme odrađuje u Los Anđelesu

- Zlatičanin je izuzetno spreman, sparingovao je sa dva izuzetna sparing partnera Evertonom Lopezom iz Meksika i Luisom Ramosom iz MBrazila. Trener mu je Mani Robles. Promoter Al Hajman obezbijedio mu je idealne uslove za pripreme i nadam se da će 13. juna izaći maksimalno spreman. Tog dana biće održane još tri borbe, od kojih su dvije za titule za svjetsku titulu - rekao je Martinović agenciji Mina.

Portal Analitika