Abiznis

POBJEDA: Kinezi traže 260 radnika u Kolašinu

Do sada se preko 200 građ¬ana javilo kancelariji Zavoda za zapošljavanje, tražeći radni angažman na gradilištima auto-puta Podgorica – Mateševo. Sa druge strane, kineska kompanija CRBC, koja je glavni izvođač radova, u zvaničnoj ponudi je precizirala da im treba 260 radnika za različite poslove na građevinskim dionicama koje pripadaju kolašinskoj opštini, piše Pobjeda.
POBJEDA: Kinezi traže 260 radnika u Kolašinu
Portal AnalitikaIzvor

Ponuda kineske kompanije unijela je živost u kancelarije kolašinskog biroa rada, kaže Ranko Šćepanović, savjetnik u Zavodu za zapošljavanje. Na evidenciji u Kolašinu su 822 nezaposlena lica.

- Kineska kompanija je procijenila da može da zaposli 260 lica iz naše opštine. Precizirali su da im je potrebno 80 nekvalifikovanih radnika, ostalo su rukovaoci građevinskih mašina, bageristi, vozači teretnih i putničkih vozila, operateri na utovarivačima, betonskim mješalicama i pumpama. Traže se tesari, armirači, električari – rekao je Ščepanović i dodao da sve to prati i dobra komunikacija sa Veskom Kovijanićem, koordinatorom CRBC za Kolašin.

- Zadovoljni smo dosadašnjim interesovanjem, a imamo primjera da i visokoškolci ne bježe od fizičkog rada. Poslodavci su u ponudi naveli i iznose zarada koji su više nego solidni – rekao je Šćepanović i objasnio da će kineska kompanija primati radnike u tri intervala – 1. jula, 1. septembra i 1. decembra. Zaposleni će imati obezbijeđen prevoz iz Kolašina i obrok, a biće i osigurani.

Portal Analitika