Tenis

Danka u finalu, veliki trijumf Čelebića

Bendžamin Baleret, prvi nosioc i najbolje rangirani teniser (341) koji je stigao na Igre malih zemalja Evrope, izgubio je juče od Crnogorca Ljubomira Čelebića (7:6, 2:6, 6:4) koji je u odnosu na protivnika iz Monaka slabiji za 374 mjesta na ATP listi!
Danka u finalu, veliki trijumf Čelebića
Portal AnalitikaIzvor

Međutim, čuda se dešavaju, a crnogorski teniser, ipak, više se oslonio na kvalitet i to što godinama u Italiji, u teniskoj akademiji trenira, i uspio da napravi senzaciju, koja je trajala skoro dva sata. Za finale (danas) igraće sa Ugom Lukasom.

- Smirio sam se nakon drugog seta, čuvao sam snagu i uspio da njegov, do tada siguran servis, poremetim. Stigao sam do brejka kada je bilo najvažnije, čuvao svoj servis i na kraju pobijedio – kazao je Čelebić nakon meča.

Manje zanimljivo je bilo u 3. kolu kod dama. Za to se pobrinula Danka Kovinić koja je sa 6:4, 6:2 porazila Kipranku Raluč Serben. To što joj je protivnica uzela šest setova, naša najbolja teniserka, koja će u finalu (danas) igrati sa Vom Dejchman iz Lihtenštajna, prepisuje slabom forhendu.

- Ako ovako budem igrala forhend u finalu, osvojiću srebro – kratko je kazala Kovinić.

(Pobjeda, ARENA)

Portal Analitika