Crna hronika

Mrdaku za ubistvo Mićića 13 godina

Nenad Mrdak iz Bara osuđen je na 13 godina i četiri mjeseca zatvora zbog ubistva sugrađanina Mirka Mićića 27.maja 2014. i nedozvoljenog držanja oružja.
Mrdaku za ubistvo Mićića 13 godina
Portal AnalitikaIzvor

Presudu je donijela sutkinja Višeg suda u Podgorici Vesna Pean. Mrdak je, kako je navedeno u presudi, iz pištolja ispalio pet metaka koji su Mićića pogodili u predjelu glave.

"Sud je odbio mogućnost da je ovo ubistvo na mah, jer ni jednim dokazom to nije utvrđeno. U toku postupka nije utvrđeno da je okrviljeni vrijeđan ili maltretiran od strane pokojnika neposredno prije incidenta. Sprovedenim dokazima i na osnovu iskaza svjedoka, sud je utvrdio da je ubistvo s umišljajem, jer je okrivljeni naoružan pratio pokojnika i svjesno izvršio ubistvo", navela je sutkinja Pean.

Sud je uzeo u obzir da je osuđeni Mrdak porodični čovjek, otac dvoje maloljetne djece, lošeg imovinskog stanja, ali i to da se liječi od zavisnosti od heroina i alkohola.

Nekoliko mjeseci nakon ovog ubistva, na ulazu u zatvor u Spužu, ubijen je Nenadov brat Andrija Mrdak. Sumnja se da su dva, i dalje nepoznata napadača, prišla motorom Mrdaku koji je sa snahom krenuo u posjetu bratu Nenadu. Iz neposredne blizine, u njegovom pravcu su ispalili više hitaca a zatim pobjegli.

Andrija Mrdak se u javnosti pominjao kao blizak saradnik Armina Muše Osmanagića koji je ubijen u septembru prošle godine u lokalu "Savoja" u Baru. U trenutku ubistva Osmanagića Mrdak je bio u njeogovom društvu.

Izvor: rtcg.me

Portal Analitika