Zabava

Šta je potrebno za posao u Vogu

Magazin "Vogue" je, jedan od najprestižnijih magazina u modnoj industriji, ali i u svijetu novinarstva, dok se kao pojedinac najviše ističe upravo njegova glavna urednica, Ana Vintur. Za posao u Vogu su potrebne mnogo veće kvalifikacije od fakultetske diplome. Upravo se ovom temom bavila jedna američka novinarka, koja nam je i otkrila šta je sve potrebno da bi se neko zaposlio u magazinu "Vogue"-u.
Šta  je potrebno za posao u Vogu
Portal AnalitikaIzvor

 

Prije svega, posao u "Vogue"-u se ne dobija na osnovu kraljevskog porijekla, niti naslednom linijom, već je neophodno da kandidati imaju radno iskustvo u nekom od prestižnih modnih magazina, kao što je na primjer “Harper’s Bazaar”. Najveći broj trenutno zaposlenih je britanskog porijekla, pa se i ono ističe kao naročito poželjno, dok većina njih živi u Njujorku, Kaliforniji ili Teksasu. Da biste dobili zaposlenje u "Vogue"-u, morate imati diplomu novinara ili menadžera, dok su svakako najpopularnije diplome (ako je sudeći po onima koje imaju zaposleni) sa Njujorškog, Univerziteta Kolumbija, Majami i “Central Saint Martins”. Naravno, izuzetaka uvijek ima, a među njima su Virdžinija Smit, direktorka marketinga, koja je uprkos tome što je skromnog porijekla i ima diplomu Univerziteta u Dalasu dospjela na veoma visoku poziciju u ovom magazinu, ali i Nik Remsen, koji je jedan od vodećih modnih novinara na svijetu, a koji je upravo zbog svog profesionalnog iskustva dospio na sam vrh modnog žurnalizma. Iako se misli da je za rad u ovom prestižnom modnom magazinu neophodno naročito poreklo,Seli Singer, kreativni direktor magazina za digitalne tehnologije je, pored već pomenutih imena, još jedan dokaz da zapravo i nije tako, jer je, nakon što je diplomirala na “Jejlu”, potpuno slučajno “uplovila” u svijet mode, i to na poziv prijateljice, iako zapravo ništa nije znala o njemu.

Dakle, da biste radili u “Vogue”-u, ne trebaju vam ni poznati roditelji, ni naročito porijeklo, niti veliko bogatstvo, već dobro obrazovanje, veliko iskustvo i, naravno, morate živjeti modu!

 
 
izvor: wannabemagazine.com
Portal Analitika