Abiznis

Radnici Boksita se okupili ispred zgrade Vlade

Radnici nikšićkih Rudnika boksita okupili su se jutros ispred zgrade Vlade u znak protesta što se, kako su kazali, odugovlači rješavanje njihove situacije i prodaja imovine te firme.
Radnici Boksita se okupili ispred zgrade Vlade
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Predsjednik Sindikata radnika, Ilija Đilas, kazao je da će prije početka zasijedanja sjednice Vlade pokušati direktno da premijeru Milu Đukanoviću i nadležnima predoče zahtjeve da se onome ko kupi imovinu Rudnika dodijele i koncesije.

“Tražimo i da se što prije riješi situacija kako bi zaposlenima bilo isplaćeno 15 zaostalih zarada, povezan staž za pet godina i omogući da do 30. juna kada je krajnji rok obezbijedi rudarima koji su stekli uslov da budu penzionisani”, rekao je Đilas agenciji Mina-business.

On je kazao da je za sada ispred zgrade Vlade oko stotinak radnika, a očekuju i najavljeno pristizanje ostalih kolega.

“Za sada smo došli u znak upozorenja, a ukoliko naši zahtjevi budu ignorisani nije isključena ni radikalizacija. Radnike izdaje strpljenje zbog skoro godinu uzaludnih dogovora sa nadležnima o rješavanju situacije u Boksitima”, kazao je Đilas.

Neksan je nedavno dostavio ponudu za kupovinu imovine Boksita. Ta kompanija je i organizovala proizvodnju u Boksitima i isplaćivala zarade do 21. aprila, kada joj je prestao dva puta produženi tromjesečni Ugovor o poslovno–tehničkoj saradnji.

Portal Analitika