Društvo

UP: Ćuić se ne nalazi u Crnoj Gori

Povodom navoda u medijima da je državljanin Republike Srbije Bogdan Ćuić „izbjegao hapšenje“ u Crnoj Gori, te da boravi na teritoriji naše države, Uprava policije Crne Gore je izdala saopštenje u kojem navodi da se, prema njihovim provjerama, Ćuić ne nalazi u našoj zemlji.
UP: Ćuić se ne nalazi u Crnoj Gori
Portal AnalitikaIzvor

-Ovo lice je boravilo na teritoriji naše države prije tri godine i u to vrijeme se nije potraživalo međunarodnom potjernicom, tako da nije postojao zakonski osnov da se liši slobode. S obzirom da je ovo lice strani državljanin, bilo bi lišeno slobode ukoliko bi se zatekao na teritoriji naše države u momentu kada bi za njim postojala aktivna međunarodna Interpolova potjernica, navodi se u saopštenju. 

Iz Uprave policije napominju da crnogorska policija, kao ni policija bilo koje druge države, nema zakonskog osnova za lišenje slobode bilo kog lica na teritoriji naše zemlje ukoliko se to lice ne potražuje na bilo kom nivou – međunarodnom, nacionalnom ili lokalnom nivou, odnosno ako za njim ne postoji raspisana međunarodna Interpolova potjernica ili ako se ne sumnjiči za krivično djelo počinjeno na teritoriji naše države.

Portal Analitika