Društvo

„Da nam blista Podgorica“: Građani da pomognu u čišćenju grada

Sekretarijat za planiranje i uređenje prostora i zaštitu životne sredine, u saradnji sa ostalim službama Glavnog grada i NVO „Pčelica“, obilježiće i ove godine 5. jun, Svjetski dan zaštite životne sredine.
„Da nam blista Podgorica“: Građani da pomognu u čišćenju grada
Portal AnalitikaIzvor

Slogan pod kojim će se obilježiti ovogodišnji Svjetski dan zaštite životne sredine je „Mi smo dio sedam milijardi lica, očistimo naš grad, da nam blista Podgorica“.

Tim povodom, organizovana je akcija čišćenje i uređenja korita rijeke Ribnice, kao jednog od posebno vrijednih prirodnih obilježja našeg grada, koje, nažalost, trpi posljedice nemarnog i nesavjesnog postupanja i odnosa pojedinaca.

-Stoga, ovom prilikom upućujemo poziv svim građanima da poklone svoje vrijeme i dobru volju uređenju jednog od simbola Podgorice i na taj način daju doprinos uspješnoj realizaciji zajedničke aktivnosti, koja će se održati u petak,  5. juna, sa početkom u 9 sati. Mjesto okupljanja je lokacija ispred knjižare „Karver“, saopštili su iz Sekretarijata.

Svjetski dan zaštite životne sredine, koji se širom svijeta obilježava već duže od četiri decenije, prilika je da se podsjetimo važnosti uloge svakog od nas u očuvanju naše planete i da zajednički, malim naporima, ostvarimo dugoročne značajne rezultate.

Portal Analitika