Protokol

Delegacija Opštine Bar u radnoj posjeti NR Kini

Predsjednik Opštine Bar dr Zoran Srzentić će od 5. do 14. juna 2015. godine, sa svojim saradnicima, boraviti u radnoj posjeti Narodnoj Republici Kini kako bi, nakon trogodišnjih konsultacija i direktne saradnje sa Narodnom Vladom Distrikta Hongkou u Šangaju, sa gradonačelnikom Cao Liqiang potpisao Sporazum o prijateljstvu i saradnji između Distrikta Hongkou i Bara.
Delegacija Opštine Bar u radnoj posjeti NR Kini
Portal AnalitikaIzvor

Potpisivanje Sporazuma o prijateljstvu i saradnji ima za cilj pospješivanje aktivne i konkretne saradnje između Bara i Distrikta Hongkou, pretvaranje odnosa solidarnosti i prijateljstva u institucionalni odnos, koji ima za cilj prvenstveno saradnju u oblasti ekonomije, trgovine, zdravstva, kulture, turizma i obrazovanja.

Predmet partnerskih aktivnosti između Bara i Hongkoua biće prije svega u oblasti ekonomskog, kulturnog i građanskog života, a kroz kontinuirani dijalog se očekuje prepoznavanje solidarnosti i saradnje, kao i realizacija projekata za koje budu ocijenile uprave obije strane da su od obostranog interesa.

Pored toga, u januaru 2015. godine, tokom posjete kineske delegacije iz grada Ningbo, koja je inicirana od strane Ambasadora NR Kine u Crnoj Gori, šef  Kancelarije za spoljne poslove Narodne Vlade Ningboa je predsjedniku Opštine Srzentiću uručio poziv gradonačelnika Ningboa da sa delegacijom barske lokalne uprave učestvuje na prvom Sajmu investicija i trgovine - China CEEC – EXPO 2015, koji će biti održan od 8. do 12. juna 2015. godine.

Tokom radne posjete Kini, predsjednik Opštine Bar će učeštvovati na Forumu regionalnih lidera i gradonačelnika zemalja Centralne i Istočne Evrope, gdje je pozvan da prisustvuje kao počasni gost i glavni govornik na Forumu, dok će nakon toga sa gradonačelnikom Lu Ziyue potpisati Memorandum o razumijevanju između Bara i Ningboa.

 

Portal Analitika