Turizam

Cdu: "Osigurati bezbjednost turista u Budvi"

Neophodan je smišljeni i sistemski pristup problematici sigurnosti u turizmu, kao i jačanje kapaciteta i saradnje između institucija, nevladinih organizacija, privrednih i ostalih subjekata, saopšteno je iz Crnogorske demokratske unije, povodom kriminalnih obračuna koji su se u proteklom periodu dogodili u Budvi.
Cdu: "Osigurati bezbjednost turista u Budvi"
Portal AnalitikaIzvor

U toj partiji se pitaju da li, nekada mirni primorski grad, pored svih nedaća sa kojim je suočen u proteklih dvadesetak godina, gubi i bitku sa nasiljem.

"Ta vrsta elementarne nesigurnosti je nespojiva sa titulom metropole turizma koju naš grad ponosno nosi. Nijedan turista neće otići onamo gdje se neće osjećati bezbjedno. Planiranje javne bezbjednosti je jedan od ključnih aspekata upravljanja razvojem jedne turističke destinacije", saopštili su iz Cdu.

Oni su pozvali predsjednika opštine Budva da, zajedno sa nadležnim organima Ministarstva unutrašnjih poslova, bez nepotrebnog čekanja, osigura bezbjednost građana i turista koji dolaze u Budvu.

"Smatramo da odgovorni moraju pokazati spremnost da reaguju u situaciji važnoj za svakodnevni život građana", navodi se u saopštenju. (Portal RTCG)

Portal Analitika