Tenis

Danas najveće GS četvrtfinale u istoriji!

Od kada je izvučen žrijeb za Rolan Garos 22. maja cio teniski svijet priča o četvrtfinalu između Novaka Đokovića i Rafaela Nadala.
Danas najveće GS četvrtfinale u istoriji!
Portal AnalitikaIzvor

Nadal je izgubio set, ali je savladao Džeka Soka sa 3-1 u poneđeljak, dok je Đoković ispuštio samo šest gemova protiv Rišara Gaskea i na taj način zakazao vjerovatno najveće četvrtfinale u istoriji Gren slem turnira.

Nadal ove godine u Parizu pokušava da postane prvi teniser u istoriji koji je osvojio neki Gren slem 10 puta, dok Đoković juri jedinu Gren slem titulu koja mu nedostaje. 

Jedino četvrtfinale Gren slema u skorašnjoj istoriji koje je blizu ovog koje će Nadal i Đoković odigrati u srijedu bio je duel Andrea Agasija i Pita Samprasa na US openu 2001. godine. Sampras je slavio u sjajnom meču poslije četiri taj-brejka, ali i Sampras i Agasi su već do tada osvojili US open, a duel u srijedu ima mnogo veći ulog. 

Nadal ima nevjerovatan skor na Rolan Garosu (70-1), ali je ove godine izgubio pet puta na šljaci, što je više poraza nego što je imao od 2006. do 2010. ukupno. Zbog svega toga je pao na sedmo mjesto na ATP listi, a eventualni poraz bi ga izbacio iz Top10.

Novak Đoković je ostvario praktično sve u tenisu osim pobjede nad Nadalom na Rolan Garosu i osvajanja titule u Parizu. Srpski teniser je dobio Nadala u svim ostalim Gren slem finalima, savladao je Rodžera Federera u finalu Vimbldona i Nadal na Rolan Garosu je ostao jedina nepremostiva prepreka za prvog igrača svijeta.

Đoković je šest puta igrao protiv Nadala na Rolan Garosu i uspio je da osvoji četiri seta. Najbliži pobjedi bio je 2013. u polufinalu kada je imao brejk prednosti u petom setu.  Spremite se za spektakl od 15:30.

Portal Analitika