Podgorica

Grad bez troškova, zastave platili privatnici

Postavljanje zastava u gradskim ulicama Podgorice koštalo je oko 3.600 eura, ali Glavni grad, kako su kazali, nije trošio novčana sredstva za tu namjenu.
Grad bez troškova, zastave platili privatnici
Portal AnalitikaIzvor

Nabavku oko 600 državnih zastava, koje su povodom proslave Dana nezavisnosti bile postavljenje na gradskim ulicama, putem sponzorstva je podržao jedan broj preduzetnika i kompanija iz Podgorice, pišu Dnevne novine.

Iz Glavnog grada nijesu željeli da otkrivaju o kojim kompanijama je riječ, ali su istakli da oni nijesu trošili sredstva za tu namjenu i da nijesu imali ni euro troška, a da će zastave biti skladištene i iskorišćene za druge državne praznike.

"Zastave je postavilo gradsko preduzeće Komunalne usluge, u sklopu njihovih redovnih aktivnosti. Zastave će i ubuduće biti korišćene za proslavu državnih praznika, kao i za druge adekvatne prilike", kazali su iz Glavnog grada.

Iz podgoričke opštine su istakli da su iznenađeni velikim brojem pitanja o cijenama zastava i njihovom postavljanju.

"Zaista je začuđujuće da su pojedini mediji tražili samo navodne nedostatke u obilježavanju 21. maja jednog od najznačajnijih datuma u istoriji Crne Gore, dok su rijetki bili oni koji su afirmativno izvještavali o toj aktivnosti Glavnog grada. Najvažnije je da su gotovo svi građani pohvalili ovaj način ukrašavanja grada", kazali su iz Glavnog grada, nezadovoljni informisanjem javnosti.

"Izvještavanje pojedinih je bilo potpuno suprotno od onoga što je bila reakcija i emocija građana u odnosu na postavljanje državnih zastava na gradskim ulicama", nezadovoljno poručuju iz Opštine. (Dnevne novine, CdM)

Portal Analitika