Košarka

Amerikanka pojačava ŽKK Budućnost Bemaks

Ženski košarkaški klub Budućnost Bemaks definitivno pravi respektabilan tim, koji će u narednoj sezoni imati velike ambicije. Podgorički klub nakon što je dobio pojačanja u liku mladih crnogorskih reprezentativki Kristine Raković i Violete Lazarević, uskoro bi trebala da pojača Amerikanka Brajana Vilijams.
Amerikanka pojačava ŽKK Budućnost Bemaks
Portal AnalitikaIzvor

Igračica koja igra na poziciji bek šutera, igrala je za koledž na Floridi, sjajnim partijama skrenula je pažnju na sebe, a s obzirom na impresivne učinke i činjenicu da je oborila rekord koledža i postavila šesti najbolji rezultat u istoriji NCAA.

Zbog toga, jasno je da bi crnogorski šampion angažovanjem Vilijams napravio idealnu zamjenu za Šanasu Sanders.

- Istina je da smo u pregovorima sa Vilijams i samo nas sitnice dijele od potpisa ugovora. Nastojali smo da nakon odlaska Sanders, koja je bila jedna od važnijih igračica u našem timu nađemo adekvatnu zamjenu, a nadam se da će Vilijams biti pravo rješenje – potvrdio je Areni Zoran Vujičić, direktor kluba.

Uprava crnogorskog šampiona očigledno radi punom parom, a iako je sezona tek završena i mnogi još nijesu počeli da prave planove za predstojeću takmičarsku godinu, podgorički klub nakon što je za generalnog sponzora dobio renomiranu firmu Bemaks, jasno pokazuje da želi da što prije kompletira roster.

- Kao što se pominjalo proteklih dana vrlo smo blizu realizacije transfera mlade Amre Bajrović iz Rudara i vjerujem da će tokom naredne sedmice jedna od najtalentovanijih naših mlađih igračica potpisati za naš klub, kako bi Budućnost nastavila sa projektom da u svojim redovima ima najbolje igračice sa ovih prostora – poručio je prvi čovjek Budućnost Bemaksa Zoran Vujičić. 

(Pobjeda, ARENA)

Portal Analitika