Kultura

Underhill Fest: Četiri Dokumentarne kuhinje za filmske sladokusce

Novina ovogodišnjeg 6. Underhill Festa je Dokumentarna kuhinja, koju UnderhillFest organizuje sa kompanijom Merkator i Roda trgovinama.
Underhill Fest: Četiri Dokumentarne kuhinje za filmske sladokusce
Portal AnalitikaIzvor

Tokom festivala, četiri popodneva u bašti kafea "Soul II Soul" od 18 do 20 sati biće organizovani panel razgovori sa autorima i gostima festivala o dokumentarnim filmovima i umjetnosti uz učešće publike.

Prva će biti priređena 5. juna na temu "Dokumentarna fotografija danas u Crnoj Gori", a učesnici će biti fotografi Lazar Pejović i Dalibor Ševaljević, koautori istoimene izložbe koja je postavljena u Umjetničkom paviljonu ULUCG u Podgorici

Dva dana kasnije u istoj bašti će govoriti Jaka Terpinc i Bojan Stijović, autori filma "Tehnologija narodu" odnosno "Vice Verse", a tema je "Budućnost dokumentarnog filma u regionu - potencijal i mogućnosti".

Za 9. jun najavljena je tema "Žiriranje na festivalima - dokumentarni film kao šansa za svoju priču" i prezentacija DokuFesta iz Prizrena, o kome će govoriti prvi čovjek te manifestacije Erol Bilibani i druga dva člana ovogodišnjeg žirija 6. Underhill Festa, Dragana Kanjevac i Senad Šahmanović.

Posljednja u nizu Dokumentarnih kuhinja "zakuvaće" temu "Autorski dokumnetarni film danas" o kojoj će govoriti dvije poznate autorke, Regina Šiling ("Titove naočare") i Tamara Drakulić ("Okean").

U nastavku vas podsjećamo na film "Moj zanat" Mladena Matičevića koji će 4. juna u CNP-u otvoriti ovogodišnji Međunarodni festival dugometražnog dokumentarnog filma.

Foto: Dalibor Ševaljević

Portal Analitika