Fudbal

FOTO - Esteban Saveljić stigao u Crnu Goru: Presrećan sam!

Ariel Esteban Saveljić kročio je na crnogorsko tlo. Defanzivac argentinskog Difensa i Hustisija sletio je danas na podgorički aerodrome, i već od večeras biće na raspolaganju selektoru Branku Brnoviću, I odradiće prvi trening u crvenom dresu.
FOTO - Esteban Saveljić stigao u Crnu Goru: Presrećan sam!
Portal AnalitikaIzvor

’’Presrećan sam zbog dolaska u Crnu Goru. Umoran sam nakon dalekog puta, ali sam presrećan što sam došao i što ću biti sa fudbalskom reprezentacijom Crne Gore. Moj otac i đed su odavde, i jako sam srećan što sam i ja došao u Crnu Goru.  Zahvalio bih se posebno predsjedniku Filipu Vujanoviću i ambasadoru Crne Gore u Argentini Gordanu Stojoviću, Ministarstvu, novinarima i Darku Šukoviću. O Crnoj Gori znam da je lijepa zemlja, rekli su mi da ima prelijepe plaže. Dosta sam pričao sa ambasadorom, on mi je pokazivao slike Crne Gore. Kako bude vrijeme prolazilo sve više ću upoznavati Crnu Goru. Ako budem u prilici volio bih da posjetim mjesto mojih predaka’’, kazao je Esteban Saveljić koga su na aerodromu pored predstavnika FSCG dočekali brojni novinari, nekoliko navijača i rođak, proslavljeni crnogorski fudbaler Niša Saveljić.

’’Stvarno jedan veliki događaj i za mene, neka vrsta satisfakcije, jer nijesam dočekao da debitujem za A reprezentaciju Crne Gore. Jedan veliki događaj za mene, ali još veći za Estebana koji je dugo želio da dođe u Crnu Goru, od kada se pojavila mogućnost da igra za reprezentaciju Crne Gore. Očekujemo da bude od velike pomoći reprezentaciji, i sigurno da će svojim kvalitetom doprinijeti uspjehu selekcije’’, poručio je Niša koji vjeruje da će Esteban biti od velike pomoći Crnoj Gori.

’’Gledao sam njegove klipove, pravi je gaučos, sa argentinskim i crnogorskim mentalitetom. Odlika mu je oštra igra, jako je hitar na svojoj poziciji. Dosta komunicira sa saigračima iz odbrane što je jako bitno. Jezik će biti barijera u početku dokle ne nauči crnogorski jezik. Ali, igrač koji će nam puno značiti, jer sa Bašom, Simićem, Savićem i odbranom koja je dosta stabilna, u narednom periodu i ciklus biće od velike pomoći. U razgovoru sa njim vidio sam da teži usavršavanju. Igra sjajno glavom i mislim da ćemo imati nšta da vidimo od njega u Podgorici’’, istakao je Niša Saveljić.

Večerašnji trening reprezentacije kojem će prisustvovati i Esteban Saveljić počeće u 19:30h na Kampu FSCG.

estebandolazak1estebandolazak2estebandolazak9estebandolazak3estebandolazak4estebandolazak5estebandolazak6estebandolazak8
Portal Analitika