Svijet

Brodolom u Kini, petoro poginulih, stotine nestalih (VIDEO)

Pet osoba je poginulo, a više stotina se vodi kao nestalo nakon potonuća broda sa 450 ljudi u rijeku Jangce u kineskoj provinciji Hubei. Do sada je spašeno samo oko 12 ljudi.
Brodolom u Kini, petoro poginulih, stotine nestalih (VIDEO)
Kristina Ćetković
Kristina ĆetkovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Brod je isplovio iz grada NanĐing i putovao za Čongćing, grad na jugozapadu Kine, kad je potonuo oko 21,28 sati po lokalnom vremenu.

Prema navodima medija, brod nije poslao poziv u pomoć prije potonuća i nekoliko brodolomaca, koji su do obale došli uz pomoć ribara, obavijestilo je policiju.

Sinhua navodi da se na brodu u trenutku nesreće nalazilo 397 putnika, pet radnika jedne turističke agencije i 42 člana posade.

Kineski državni mediji javljaju da je brod potonuo i okrenuo se naopako na širem dijelu rijeke, a ronioci pokušavaju da dopru do preživjelih unutar plovila.

Agencija Rojters javila je da su ronioci uspjeli da iz potonulog broda izvuku starijeg, preživjelog putnika.

Napore spasilaca otežava jak vetar i kiša.

Pozivajući se na zvaničnika iz agencije za plovidbu Jangceom, "Hubei dejli" je objavio da su u jednoj grupi putnika, koja je putovala preko turističke agencije u Šangaju, bile osobe između 50 i 80 godina.

Kineski list piše da u spasilačkoj operaciji učestvuje oko 150 brodova, uključujući oko 100 ribarskih, kao i više od 3.000 ljudi.

Policija je uhapsila kapetana i glavnog inženjera na brodu.

Izvor i foto: blic.rs

 

Portal Analitika