Podgorica

„Kazablanka“ u ulici Svetozara Markovića: Kao u otvorenoj bašti kina „Kultura“

Večeras je u ulici Svetozara Markovića u Podgorici, na raskrnici prema OŠ „Sutjeska“ prikazan na velikom platnu kultni film sa Hemfrijem Bogartom i Ingrid Bergman „Kazablanka“.
„Kazablanka“ u ulici Svetozara Markovića: Kao u otvorenoj  bašti kina „Kultura“
Portal AnalitikaIzvor

Izgleda da su Podgoričani bili dobro obaviješteni o novom festivalu „Džada“, koji je zamišljen kao bioskop na otvorenom, pri čemu će u sedam večeri biti prikazano sedam filmova na različitim lokacijama.

Stariji su se podsjetili kakav je doživljaj gledanje filma na otvorenom, kao što su to nekada radili u kinu „Kultura“ dok nije srušen.

bioskop1ok

Bilo je prisutno puno mladih, pa i djece. Sjedjelo se na cesti, na džadi, na jastucima, tankim dušecima, stolicama na rasklapanje, klupama... I uživalo.

Zainteresovani će se narednog dana, u utorak, preseliti u Blok V, jer će film "Djevojka koju sam volio" u istom terminu biti prikazan u Ulici Velimira Terzića,  blizu kafića Džada.

U srijedu će se za film  "Blade Runner" platno premjestitim u Ulicu Kralja Nikole na Zabjelu, u blizini salona Mercedesa, a u četvrtak, za "Neki to vole vruće" na Stari Aerodrom, na mjestu gdje se ukrštaju ulice Avda Međedovića i bulevar Pera Ćetkovića.

Za "Praznik u Rimu" platno će biti kod restorana "Per Sempre", u petak u City kvartu, a u subotu, Podgoričani će moći da dođu na parking iza spomenika Svetog Petra Cetinjskog na kojem će biti prikazan film “Prozor u dvorište”.

Ciklus klasika na ulicama završava film "Mandžurijski kandidat" koji će biti pikazan na glavnom Trgu republike 7. juna od 21 čas.

Organizatori pozivaju zainteresovane da dođu sat ranije i da ponesu, ako ne žele stajati, stolicu, škanj, ili što drugo za sjedenje. 

 

Portal Analitika