Društvo

Putnici umjesto u Baru završili na tehničkom pregledu

Putnici u minibusu preduzeća "Glušica" na liniji Nikšić - Bar ogorčeni su zbog postupka saobraćajne policije. Ona je prije nekoliko dana zaustavila autobus i sa putnicima ga poslala u Golubovce na vanredni tehnički pregled.
Putnici umjesto u Baru završili na tehničkom pregledu
Portal AnalitikaIzvor

-Mada nam je rečeno da će sve trajati pola sata, trajalo je pet. Pošto smo čekali nekoliko časova na red za tehnički pregled, neki od nas su otišli da stopiraju za Bar, dok su drugi otišli drugim prevozom - ispričao je "Novostima" jedan od putnika.

On je, kako tvrdi, imao zakazano sudsko ročište u barskom sudu, koje je propustio zbog "akcije" saobraćajne policije, a napominje da je u minibusu bilo i studenata koji su, takođe, imali obaveze.

- Osim što smo izmaltretirani, pretrpio sam veliku štetu zbog nedolaska na ročište. I kome da se žalim? Ko će to da mi nadoknadi? - pita se ovaj revoltirani putnik.

Kako je rekao vlasnik autoprevoznog preduzeća Boro Glušica, radilo se o upućivanju na vanredni tehnički pregled, na šta policija ima pravo.

- Upoznat sam sa slučajem. Nije to prvi put i nije bilo samo naše vozilo. Bilo ih je još nekoliko. Putnici su, koliko mi je poznato, nastavili put drugim autobusom - kaže Glušica.

On, međutim, nije imao odgovor na pitanje ko će putnicima da nadoknadi štetu zbog maltretiranja, čekanja i propuštenih obaveza.

- Ne snosimo nikakvu krivicu što se toga tiče. Poštovali smo zakon, upućeni smo na vanredni tehnički pregled, otišli smo i sve je bilo u redu, osim nekoliko sitnica. U pitanju su bile sijalice - zaključio je Glušica.

Tekst i foto: novosti.rs

Portal Analitika