Politika

Održan Kongres Demokrata, BEČIĆ: Samo ako mi prekinete život možete me zaustaviti

Demokratska Crna Gora održala je danas prvi Kongres, na kojem su izabrani organi partije - Glavni odbor, Statutarna komisija, Nadzorni odbor a potvrđen je i izbor Alekse Bečića za predsjednika stranke. Bečić je tom prilikom poručio da ga "jedino ako mu prekinu život mogu spriječiti da pobjedi kriminal, korupciju, siromaštvo, nepotizam i podjele".
Održan Kongres Demokrata, BEČIĆ: Samo ako mi prekinete život možete me zaustaviti
Portal AnalitikaIzvor

- Želim da pošaljem poruku onima kojima bi u srećnom društvu prirodno bilo da se bavi javni tužilac a ne ja ili bilo koji drugi političar. Želim potpuno ciljno da pošaljem tu poruku - ne možete me zaustaviti, možete mi život prekinuti ali me nikako osim tako ne možete spriječiti da pobjedim kriminal, korupciju, siromaštvo, nepotizam i podjele i sve one pošasti koje ste nagomilali ovih 25 godina - rekao je Bečić.

On je istakao da je bilo dosta prebrojavanja i priča o podjelama.becic1

- Oćemo da pričamo o platama, praznim frižirderima, gorivu, kriznom porezu, nezaposlenosti, položaju radničke klase i otimanju onoga što su generacije decenijama stvarale. Ukratko rečeno o svemu onome što život znači a što su oni stavljali u drugi plan sijući podjele i dimne zavjese koje su mjenjale svoju formu od izbora do izbora. Nikad ne smijemo više dozvoliti da nas dijele i svađaju - poručio je Bečić na današnjem Kongresu.

On je istakao da su Demokrate izborom Glavnog odbora u kojem se nalazi 52 odsto mlađih od 30 godina poslali poruku da "spoj mladosti i iskustva predstalja vučnu snagu i garant prosperiteta".becic2

- Danas je ovdje veliki broj onih koji su prije pojave Demokrata bili politički neaktivni. Nepodjeljene su ocjene da su prošlogodišnji lokalni izbori i formiranje Demokrata početak jednog novog političkog razdoblja i formiranje sigurnije budućnosti. Zato je panika ovih dana u redovim mnogih  - rekao je Bečić.

Deklaracija o vetu na podjele: Kongeres  je počeo oko 12 sati u Staroj zgradi vlade u Podgorici, a predsjednik Demokrata Aleksa Bečić ušao je petnaestak minuta kasnije u pratnji mladića i djevojaka obučenih u narodnu nošnju svih nacija koje su zastupljene u Crnoj Gori.

Bečić je poručio da je to simboličan način na koji želi da ukaže da je u Crnoj Gori potrebno prekinuti sa vještačkim podjelama.

Prvom Kongresu Demokrata prisustuvovalo je 582 delegata iz svih crnogorskih opština a predstavnik svake opštine se u radnom djelu sjednice obratio prisutnima. Osim delegata današnjem Kongresu prisustvovali su i predstavnici diplomatskog kora, Građanskog pokreta URA, NVO sektora i medija.becic3

Među prisutnima su bili potpredsjednik URA-e Dritan Abazović, ambasador BiH u Crnoj Gori Đorđe Latinović, predstavnici ruske i američke ambasade.

Abazović je tom prilikom poručio da niko ne može zaustaviti kolo istorijskih promjena koje su počele u Crnoj Gori.

- Nema sumnje da ćete uspjeti a zajedno ćemo uspjeti još više - rekao je Abazović

On je istakao da da Crna Gora nije mogla da iznjedri novu političku strukturu 25 godina ali da je na to sad stavljena tačka.

- Ona opozicija koja oće da sjedi sa DPS-om neka sjedi. Oni koji oće da ostanu u 90-im neka se svedu na minimum - poručio je Abazović.becic4

Na današnjem Kongresu takođe je jednoglasno usvojena Deklaracija o stavljanju veta na podjele.

- Pozivamo građane da ne nasijedaju na perfidne, unaprijed isplanirane, često monstruozne i do tačnina razrađene metode sadašnje vlasti koje za cilj imaju bacanje sjemena razdora između njih, koje je, nažalost, vrlo često uspijevalo i, na taj način, omogućavalo ovoj neodgovornoj vlasti da se održava već 25 godina - navodi se između ostalog u deklaraciji Demokrata.

 

B.K.

 

Portal Analitika