TV / Film

Budva: Svečano otvoren “Cadmus Cineplex” bioskop

“Cadmus Cineplex” bioskop, sa ukupno 280 sjedišta raspoređenih u četiri moderno opremljene sale, od čega je jedna u potpunosti namjenjena najmlađoj populaciji, otvoren je sinoć u TQ centru “Plaza” u Budvi.
Budva: Svečano otvoren “Cadmus Cineplex” bioskop
Portal AnalitikaIzvor

Bioskop su svečano su otvorili ministar kulture u Vladi Crne Gore, Pavle Goranović i predsjednik Opštine Budva, Lazar Rađenović.

U “Cadmus cineplexu” po prvi put u Crnoj Gori spojena je najsavremenija 3D tehnologoja za potpun audio i vizuelni ugođaj, a biskop je jedinstven i po tome što je jedini 3D prostor u zemlji koji ima čak dvije manje pozorišne sale.

Ovaj kulturno-zabavni projekat realizovan je kroz model privatno - javnog partnerstva između Opštine Buvda i d.o.o. “Lovćen film” Budva, na način što je nakon sprovedenog tenderskog postupka Opština  u februaru  2014. godine zaključila Ugovor o zakupu  prostorija u TQ centru Plaza, sa namjenom izgradnje i stavljanja u funkciju bioskop.  

Izabrani partner u ovom poslu d.o.o. Lovćen film Budva, u prvu fazu realizacije budvanskog bioskopa uložio je 1.400.000,00 eura, dok će Opština Budva izdvajati  200.000,00 eura na godišnjem nivou za ovu namjenu.

Takođe, biće realizovana i druga faza koja podrazumjeva adaptaciju i stavljanje u funkciju otvorenog bioskopa.

Pored najnovijih filmskih ostvarenja, u “Cadmus cineplexu” bioskopu će se prikazivati i drugi programi poput pozorišnih, koncertnih i dječijih, a ovaj svojevrsni kulturni centar radiće 365 dana u godini.

Portal Analitika