Politika

SL: Podržavamo zalaganja Šešelja da se Crna Gora vrati srpskoj državi

Delegacija Srpske liste, na poziv lidera Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja, prisustovala je radu devetog Otadžbinskog Kongresa Srpske radikalne stranke. Uz diplomate Rusije, Bjelorusije i Palestine i predstavnika Republike Srpske u Beogradu, članovi delegacije Srpske liste bili su jedini gosti Kongresa iz Crne Gore.
SL: Podržavamo zalaganja Šešelja da se Crna Gora vrati srpskoj državi
Portal AnalitikaIzvor

-Srpska lista je u potpunosti podržala zalaganja Vojislava Šešelja da se Crna Gora vrati u sastav jedinstvene srpske države, a članovi delegacije SL i lider SRS složili su se u ocjeni da se režim Mila Đukanovića ne može oboriti ,,opozicionom'' pričom o ulasku u NATO pakt i Evropsku uniju. Predstavnici SL su naglasili da bi ulazak Crne Gore u NATO, pogotovo pod pritiskom ambasade SAD u Podgorici, dugoročno obesmislio svaku priču o jačanju bratskih veza Crne Gore i Srbije, navodi se u saopštenju Srpske liste, dostavljenom Portalu Analitika.

Mila Đukanovića i Demokratsku partiju socijalista moguće je srušiti, kažu iz Srpske liste, samo konceptom patriotskih stranaka koji predviđa zalaganje za srpsko državno jedinstvo i vojnu, ekonomsku i carinsku uniju Crne Gore i Srbije sa Rusijom.

-Svaki drugi pokušaj rušenja marionetskog režima u Podgorici predstavlja uzaludnu borbu čiji je konačan cilj da crnogorskog separatistu Đukanovića zamijeni neki drugi separatista i briselski igrač – Lekić, Rakčević ili Medojević, svejedno.Naš je cilj da nakon rušenja Đukanovića otpočnemo priču o bezuslovnoj državi Srbije i Crne Gore, a da prije toga srpski patriotski politički faktori otvore nacionalno pitanje u Crnoj Gori i ostvare prava za Srbe u skladu sa Ustavom i zakonima. Nažalost, taj proces je usporen kolaboracijom Andrije Mandića sa režimom prilikom gašenja Srpske narodne stranke, ali će biti revitalizovan i osnažen nakon narednih parlamentarnih izbora kada će srpski nacionalni poslanici i rusofili ponovo biti u parlamentu, zaključuje se u saopštenju.

Portal Analitika