Politika

Danas prvi Kongres Demokrata

Demokratska Crna Gora danas će održati prvi Kongres, na kojem će biti izabrani organi partije - Glavni odbor, Statutarna komisija, Nadzorni odbor i Predsjednik.
Danas prvi Kongres Demokrata
Portal AnalitikaIzvor

Lider stranke Aleksa Bečić kazao je da će prvi Kongres proteći u veličanstvenoj i dostojanstvenoj atmosferi, “koja će biti uvod u početak pobjeda kroz prevazilaženje vještačkih podjela”.
“Pored usvajanja poslovnika o radu i izbora Radnog predsjedništva i Radnih tijela Prvog kongresa, na dnevnom redu Kongresa nalazi se i izbor organa Demokratske Crne Gore (Glavnog odbora, Statutarne komisije, Nadzornog odbora i Predsjednika), kao i potvrđivanje odluka Osnivačke skupštine Demokrata”, rekao je on agenciji MINA.

Bečić je najavio da Demokrate nakon Kongresa očekuje nastavak formiranja partijskih organa i izgradnje partijske infrastructure, a uslijediće prva sjednica novoizabranog Glavnog odbora, izbor Predsjedništva, potpredsjednika i generalnog sekretara partije, kao i usvajanje rokovnika za realizaciju svih neophodnih aktivnosti za pripremu infrastrukture.

“U cilju izgradnje partijske infrastrukture, u proteklom periodu urađeno je puno, a kao najslikovitiji pokazatelj dubine korjena koje smo pustili u Crnoj Gori izdvajam da već imamo formirane inicijativne odbore u 18 crnogorskih opština, koje pokrivaju preko 90 odsto teritorije Crne Gore, dok je proces formiranja inicijativnih odbora u ostalih pet crnogorskih opština u toku”, podsjetio je Bečić.

Prema njegovim riječima, Demokrate su ponosne jer imaju najbolju i najperspektivniju kadrovsku bazu na političkoj sceni Crne Gore, što se, naveo je, jasno vidi kad se pogledaju imena ljudi koji su pristupili stranci, “za koje se ne može vezati bilo šta što bi se moglo okarakterisati kao mrlja u njihovim biografijama (naprotiv!)”.

“Predstoji nam još aktivnija priprema za prve naredne izbore, koje ćemo dočekati potpuno spremni, da na njima zablistamo kao nova, perspektivna i moderna snaga na političkoj sceni Crne Gore”, poručio je Bečić.

Prema njegovim riječima, dobar odjek među građanima i pozitivan utisak koji su Demokrate ostavile u javnosti za kratko vrijeme od osnivanja, upravo je ono što ih dodatno motiviše i daje energiju i snagu da istraju u programskim ciljevima, od kojih se kao najprepoznatljiviji izdvaja demokratizacija crnogorskog društva.

Portal Analitika