Zabava

Džeksonova "Nedođija" na prodaju za 100 miliona dolara

Imanje "kralja popa" Majkla Džeksona u Kaliforniji "Neverland" ("Nedođija") u kojem se, pored ostalog, nalazi i veličanstveni zabavni park, prodaje se za 100 miliona dolara.
Džeksonova "Nedođija" na prodaju za 100 miliona dolara
Portal AnalitikaIzvor

Kompanija "Colony Capital" koja je kupila imanje 2008. godine za 22,5 miliona dolara, obnovila ga je i ponudila na prodaju za svotu koja je, kako smatraju stručnjaci, prilično "optimistična", s obzirom na brojne kontroverze koje se za njega vezuju, poput optužbi da je pjevač seksualno zlostavljao djecu koja su tamo boravila duže vrijeme.

Džekson je imanje kupio 1987. godine za 19,5 miliona dolara, a o njemu su se brinula 54 člana posluge. Tamo se nalazio i zoološki vrt, ali novi investitor je sve životinje prebacio na druga mjesta, a na imanju ostavio samo jednu lamu.

Dvadeset i dvije zgrade okružuje brižno uređen park s vještačkim potočićima i jezerima s labudovima. U glavnoj zgradi nalazi se šest spavaćih soba, bioskop i pozornica za mađioničare. Tu su i veliki bazen, košarkaški i teniski tereni. Investitor je sačuvao natpis "Neverland" postavljen iznad sata od cvijeća, iako je imanje preimenovano u "Sycamore Valley".

Za prodaju imanja angažovano je nekoliko agencija za nekretnine. Mediji pišu da potencijalnim kupcima neće biti omogućen njegov obilazak kako bi se izbjegla "navala" pjevačevih obožavalaca koji nisu zainteresovani za kupovinu nego za razgledanje.

Majkl Džekson živio je u "Neverlandu" od 1988. do 2005. godine, a umro je 2009. u pedesetoj godini života od predoziranja.

Izvor: T portal

Foto: thepinnaclelist.com

Portal Analitika